U wilt beginnen met beleggen maar u weet niet waar? In dit artikel gaan we het hebben over demo accounts. De manier om veilig te beginnen met beleggen. Veilig beleggen is alleen mogelijk door  virtueel te beleggen, een demo account is de belegging speeltuin waar u alles kunt uit proberen. De perfecte plek om te beginnen met beleggen.

Beginnen met beleggen begint gratis

Om te beginnen met beleggen heeft u eerst een broker nodig dat een gratis beurssimulator aanbied. De meeste online brokers bieden dit sowieso aan, mocht u hiervoor moeten betalen schroom dan niet om daar  niet mee in zee te gaan. Beginnen met beleggen begint gratis, u moet natuurlijk eerst onderzoeken of beleggen wat voor u is.

Met een demo-account kunt u beginnen met beleggen

Zodra u weet dat de beurssimulator gratis is kunt u een demo-account afsluiten. Bij de meeste brokers krijgt u dan een flinke som virtueel gratis beleggingsgeld waarmee u aan de slag kan gaan. U kunt natuurlijk gewoon een beetje aanmodderen maar het beste is om gericht enkele vaardigheden onder de knie te krijgen

Beginnen met beleggen, waar moet u op letten?

U moet natuurlijk niet blind beginnen met beleggen, volg de actualiteit en bekijk welke invloed dit heeft op de beurskoersen. Bij een beurssimulator heeft u de beschikking tot alle actuele koersen. Als er kwartaalcijfers van een bedrijf uitkomen kunnen deze negatief of positief zijn, het is echter niet altijd duidelijk wat dit voor een invloed heeft op de koersen van dat bedrijf. Nu heeft u software tot de beschikking waarbij u dat kan meten. Zodat u bij bepaalde aanwijzingen weet wat een goed moment is om een bepaalde positie te openen.

Beginnen met beleggen, zet de eerste stap!

Beginnen met beleggen heeft u niet binnen een week onder de knie. Maar de leertijd is voor iedereen anders, ga een gratis demo-account aan en u zult wel ondervinden of het wat voor u is. Ik kan u voorspellen dat de beurssimulator al heel snel niet zal voelen als leren, maar als een spannend beleggingspel. Wij hebben een brokersvergelijkings pagina waarop u kunt bekijken welke brokers gratis demo-accounts aanbieden.