Beleggen met een klein bedrag in Vodafone zorgde voor een leuke winst. In één uur tijd genereerden wij een winst van € 30. Dit met een inleg van slechts € 138,77. Aan de hand van dit artikel kunt u leren beleggen en slim beleggen.

ervaring met cfd

Eenvoudig beleggen met een klein bedrag in Vodafone

Het is niet moeilijk om te beleggen, ook niet met een klein bedrag. Desondanks het kleine bedrag kunt u toch een aangename winst maken. Door middel van een broker kunt u eenvoudig beleggen. Wanneer u hiervoor kiest is het mogelijk om online te beleggen. In dit geval betaald de broker het verschil in waarde van een aandeel, tussen het moment van aankoop en verkoop. Hierdoor bent u nooit zelf eigenaar van het desbetreffende aandeel. Wanneer er een positief resultaat is resulteert dit in winst. Mocht er een negatief resultaat zijn dan resulteert dit in verlies. Door middel van online beleggen kan er belegd worden in verschillende aandelen, valuta, grondstoffen en indices.

Voordeel van Online beleggen

Een groot voordeel van het online beleggen is de hefboomwerking die hierbij komt kijken. Het is de hefboom die het beleggen met kleine bedragen interessant maakt. Door de hefboomwerking bent u in staat om meer aandelen te kopen, doordat het inlegbedrag vermenigvuldigt wordt met een bepaalde factor. Deze factor kan variëren per product en broker. Een factor die veel voorkomt is de factor 20. Zo wordt een inleg van bijvoorbeeld € 100 vermenigvuldigt tot een bedrag van € 2000. Zie afbeelding 1.

HefboomAfbeelding 1, Beleggen met een klein bedrag in Vodafone en de hefboomwerking. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Onze stappen bij het handelen in aandelen Vodafone.

Stap 1: zoeken naar interessant en relevant het nieuws
Voordat u gaat beleggen is het verstandig om een aanleiding te zoeken. Dit kan in de vorm van nieuwsberichten. Positieve nieuwsberichten resulteren mogelijk in een positieve invloed op de koers van een aandeel. Aandelen kunnen populairder worden en meer waard worden, waardoor de koers stijgt. Het tegenovergestelde geldt voor negatieve nieuwsberichten. In het geval van Vodafone kwamen wij het volgende artikel tegen:

nieuwsbericht vodafone

Afbeelding 2. Beleggen met een klein bedrag in Vodafone aan de hand van nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Stap 2: de verwachting aan de hand van de eerder gezochte aanleiding

Op basis van het positieve nieuws van Vodafone was onze verwachting dat de aandelen van Vodafone in waarde zouden gaan stijgen. Hierdoor besloten wij te gaan beleggen in aandelen Vodafone.

Stap 3: koop aandelen
Nadat de beurs geopend werd was er al een mooie stijging te zien in de koers. Onze verwachting is dat de stijging nog niet ten einde is. Wij besloten 1000 aandelen Vodafone te kopen met een inleg van € 138,87. De hefboomfactor zorgde ervoor dat de inleg werd vermenigvuldigt naar €2.795,75. Het bedrag is omgerekend naar ponden aangezien Vodafone een Brits bedrijf is, waar de valuta de pond is. Een overzicht hiervan vindt u in de onderstaande afbeelding.

Beleggen met een klein bedrag
Afbeelding 3. Beleggen met een klein bedrag in Vodafone. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Stap 4: hou de koers in de gaten
Nadat onze belegging geopend was, hebben wij de koers in de gaten gehouden en gekeken wanneer wij de positie zouden willen sluiten. Het verloop van de koers staat weergeven in de onderstaande afbeelding. Te zien is dat de koers een geleidelijke stijging liet zien, zoals wij hadden verwacht.

Beleggen met een klein bedrag

Afbeelding 4. Beleggen met een klein bedrag in Vodafone. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Stap 5: positie sluiten
De laatste stap is het sluiten van de positie. In afbeelding 4 is het resultaat terug te zien. Nadat wij de positie ongeveer één uur hebben open laten staan, was het resultaat een winst van € 30 Dit is een rendement van meer dan 20 procent en dat in slechts één uur tijd!

Status VodafoneAfbeelding 5. Beleggen met een klein bedrag in Vodafone. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Wilt u eerst fictief beleggen?

Dat kan! Door middel van de demo beleggen kunt u op uw gemak oefenen. U loopt hierbij geen financieel risico doordat u gaat beleggen met demo geld . De demo beleggen van een broker kunt u eenvoudig downloaden. Mocht u van mening zijn dat u klaar bent om met echt geld te gaan beleggen, dan kunt u dit eenvoudig met dezelfde software doen! Wilt u eerst nog meer weten van beleggen? Doe dan nu de gratis cursus beleggen. Dit duurt slechts 30 minuten. Klik hier voor de cursus.

Download hier de demo beleggen

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vodafone
Elsevier/Economie/nieuws/2014/11/Vodafone-verhoogt-winstverwachting-1640571W/