Er zijn genoeg enge verhalen over het beleggen om elk weldenkend persoon de vraag te laten stellen, waarom zou ik beginnen met beleggen? Er zijn financiële redenen om aan te dragen waarom beleggen een goed idee kan zijn, je kunt er nu eenmaal geld mee verdienen. Maar als je verder vraagt zullen weinig beleggers zeggen dat dit de enige reden is.

Waarom zijn ervaren beleggers begonnen met beleggen?

De redenen waarom daytraders beleggen is vaak meer van psychologische aard, het is een idee van vrijheid en zelfredzaamheid. Nooit meer voor een baas hoeven te werken, niet afhankelijk te zijn van loondienst, niet afhankelijk te hoeven zijn van een bank, zelf je eigen geld verdienen vanuit je eigen huis. Als je bedenkt dat je met 5000 euro met Forex met een hefboom van 1:50 rond de 250.000 aan euro’s kan kopen. Begrijp je dat een rendement van 7% zo maar rond de 500 euro kan opleveren. Met een volatiel valuta koppel is dat zeer haalbaar.

Waarom moet ik beginnen met beleggen?

U hoeft natuurlijk niet te beleggen, als u tevreden bent met een rente op jaarbasis van 3%, als u slechts uw kapitaal op de bank wil laten staan en er niets mee wil doen dan hoeft dat ook niet. Als u echter nog een beetje wil profiteren van het geld waarvoor je hebt gewerkt dan kun je dat geld voor je laten werken met beleggen.

Online beleggen

Als je aan de slag gaat met het online beleggen dan zul je snel zien dat dit een goedkope en leuke manier van beleggen is. Doordat je overal realtime de koers kan volgen zul je zien dat je al snel bijna verslaafd bent aan het handelen. De kick van het op tijd kopen en verkopen. Beleggen is niet alleen financieel interessant, het geeft niet alleen een gevoel van vrijheid, het is ook spannend!