Sinds de lancering van de Bitcoin zijn er vele soortgelijke producten op de markt gekomen, zo ook Ethereum. Dit is een mining-netwerk waar cryptocurrency’s op kunnen draaien. Binnen dit netwerk is “Ether” de betaaleenheid. Dit is een vergelijkbaar principe als bij Bitcoins en ook hier gaat het om een decentraal platform. Door te beginnen met beleggen in Ethereum hebben wij een winst gemaakt van €596 in maar één dag. In dit praktijkvoorbeeld zullen wij u laten zien hoe wij zo’n mooi resultaat konden behalen. Disclaimer: een open platform is vaak onderhevig aan wisselende koersen, daarom raden wij u aan om eerst te oefenen met een gratis demo account.

Beginnen met beleggen -Ethereum

Waarom beleggen in Ethereum?

Om succesvol te kunnen handelen in cryptocurrency’s is vaak kennis en ervaring nodig. Voor het minen van Bitcoins zijn bijvoorbeeld veel sterke computers nodig die 24 uur per dag draaien. Ethereum is meer dan de blockchain en vereist een bepaalde programmeertaal om te kunnen functioneren. Deze programmeertaal wordt Solidity genoemd en kan gebruikt worden om decentrale applicaties te schrijven. Veel consumenten willen graag meeliften in de nieuwe trends met cryptocurrency, maar kunnen niet programmeren en willen dit ook niet leren. Beginnen met beleggen in Ethereum is dan een oplossing, hiermee kunt u toch meedoen met de trend zonder te leren programmeren. Bij het beleggen in Ethereum is het mogelijk om te speculeren op de koers. Wat we hiermee bedoelen? Kijkend naar de koers kun je een voorspelling doen of deze gaat stijgen of dalen.

CFD (Contract For Difference) vs. offline beleggen

De tijd dat we naar de bank moesten om een belegging te doen is inmiddels voorbij. Tegenwoordig kun je ook eenvoudig online beginnen met beleggen door gebruik te maken van de vele soorten beleggingsprogramma’s. De verschillen tussen online beleggen en offline beleggen zijn groter dan men vaak in eerste instantie denkt. Bij offline beleggen, ook wel traditioneel beleggen genoemd, is het noodzakelijk om de transactie via een beleggingsrekening bij een bank te laten lopen. Vaak wordt dit pas interessant bij grotere bedragen. Bij online beleggen, ook vaak CFD genoemd, is dit heel anders en kunnen consumenten eenvoudig vanuit huis beleggen via de beleggingssoftware. Daarnaast kun je met online beleggen profiteren van een aantal andere voordelen. Een van die voordelen is het hefboomeffect. Bij het hefboomeffect wordt de inleg vermenigvuldigd met een bepaalde vooraf vastgestelde hefboomfactor. Hierdoor wordt de waarde van de beleggingspositie groter en kun je meer winst/verlies (maar daar gaan we natuurlijk niet voor) maken dan normaal. Door de hefboom is het dus mogelijk geworden om met kleine bedragen te beleggen, zoals met €100.

Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden in de beleggingssoftware wat online beleggen interessanter maakt ten opzichte van traditioneel beleggen. Zo kun je zelf een punt uitkiezen waarop de positie moet sluiten, dit heet profit call voor het sluiten bij winst en stop loss bij het sluiten van een positie bij verlies. Op deze manier is het mogelijk om onnodige risico’s te beperken.

Voor meer informatie over CFD’s raden wij aan om onze gratis cursus beleggen te doorlopen. De cursus zorgt ervoor dat je met 15 minuten weer volledig op de hoogte bent.

Dat online beleggen, hoe doen jullie dat nou?

De allerbelangrijkste tip die wij kunnen geven is dat je altijd een aanleiding moet hebben alvorens je gaat beleggen. Zomaar beleggen zonder aanleiding zorgt voor onnodig risico. Wij maken bij het zoeken van een aanleiding onderscheid tussen financiële nieuwsberichten en technische analyses. De technische analyses worden nader toegelicht in de hierboven genoemde cursus beleggen. Bij financiële nieuwsberichten gaat het om het zoeken van een mogelijke aanleiding op basis waarvan een koers kan gaan dalen of stijgen. Zodra je een dergelijke aanleiding hebt gevonden kun je beginnen met beleggen.

Wij hebben onze belegging in Ethereum ook gebaseerd op een nieuwsbericht. Hierin werd namelijk duidelijk dat de Chinese overheid een verbod legt op alle ICO’s, dit zijn Initial Coin Offerings. Een ICO is bedoeld om projecten door middel van crowdfunding met cryptocurrency te financieren. In onderstaande afbeelding is het nieuwsbericht te vinden wat wij hebben gebruikt als de aanleiding voor onze belegging.

Beginnen met beleggen in Ethereum - nieuwsbericht

Afbeelding 1 – nieuwsbericht “verbod van de Chinese overheid op ICO’s”. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Bovenstaand nieuwsbericht was voor ons een aanleiding om een koersdaling te verwachten. Dergelijke negativiteit zorgt voor een dalende populariteit onder beleggers en doet de koers vaak dalen.

Beginnen met beleggen in Ethereum: openen van de positie

Helaas zagen wij het nieuwsbericht niet direct, maar pas enkele dagen later. We opende de positie in de ochtend van 7 september 2017 alsnog aangezien de koers nog steeds aan het dalen was. Het gaat hier om een short positie, waarbij wij verwachten dat de koers daalt. Als we de positie eerder hadden geopend was de winst nog hoger geweest. Zie onderstaande afbeelding voor het koersoverzicht tijdens het openen van de koers.

Beginnen met beleggen in Ethereum - opening van de positie

Afbeelding 2 – koers bij het openen van de positie. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Beginnen met beleggen in Ethereum: sluiten van de positie

In de avond van 8 september 2017 bekeken we onze positie en zagen we dat de koers al flink was gedaald. We waren tevreden met het resultaat en besloten de positie te sluiten. In onderstaande afbeelding is een overzicht te zien van onze beleggingspositie inclusief het punt van openen en sluiten. Achteraf gezien hadden we langer kunnen wachten aangezien de koers bleef dalen.

Beginnen met beleggen in Ethereum - sluiten van de positie

Afbeelding 3 – koers bij het sluiten van de positie. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Beginnen met beleggen in Ethereum: overzicht van de positie

Direct na het sluiten van de positie kregen we het overzicht met het resultaat. Hierin was te ze zien dat wij een winst hadden gehaald van €596,87 met een inleg van €247 in een periode van maar één dag! Zie onderstaande afbeelding voor het overzicht van onze transactie.

Beginnen met beleggen in Ethereum - winstoverzicht

Afbeelding 4 – overzicht van de positie na sluiten. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Beginnen met beleggen in Ethereum: conclusie

Na een geslaagde dag beleggen hadden wij een winst van €596,87 met een inleg van €247. Wat ons betreft een prachtig resultaat. In dit geval was het nieuwsbericht inderdaad een aanleiding waardoor de koers begon met dalen.

Beleggen op basis van een aanleiding is essentieel, daarom raden wij aan om eerst te oefenen met een gratis demo account. Hier kun je met fictief geld tactieken proberen en leren hoe de koersen zich ontwikkelen zonder dat je zelf geld kwijt raakt.

Natuurlijk is beleggen niet zonder risico, daarom raden wij aan om gebruik te maken van de mogelijkheden van de beleggingssoftware zoals een stop loss en profit call limiet.

Kies hier een gratis demo account en leer beleggen in Ethereum en vele andere producten.

 

Bronnen:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-04/china-central-bank-says-initial-coin-offerings-are-illegal