Bent u nieuwsgierig naar het Contract for Difference? Bij CFD voor dummies maakt u kennis met de basis en kunt u deze beleggingsvorm gratis testen.

CFD voor dummies

CFD in een notendop

Laten we bij het begin beginnen: wat houdt het Contract for Difference (CFD) in?

CFD is een vrij jonge beleggingsconstructie, waar ook wij gebruik van maken. Beleggen met CFD’s gaat via online software, dus met behulp van het internet. Dit is een groot voordeel, omdat de bijbehorende software u veel te bieden heeft. Daar zullen we u later meer over vertellen.

Als u gaat beleggen met CFD’s, is het belangrijk dat u weet dat u niet echt eigenaar wordt van de aandelen. Het gaat namelijk om beleggen op de koersen en niet om bijkomende zaken, zoals aandeelhoudersvergaderingen. U kunt dus wel gewoon beleggen als u gebruik maakt met CFD’s.

Het biedt juist kansen, zeker voor kleinere beleggers. Ook kunt u ermee beleggen bij een koersdaling. Hier zult u in dit artikel meer over te weten komen. Daarna kunt u zelf gratis beleggen voor dummies.

CFD voor dummies en de kleinere belegger

Bij beleggen met CFD’s is er sprake van het zogenaamde hefboomeffect. Dit effect zorgt ervoor dat uw inleg vergroot wordt met een bepaalde factor. Hierdoor kunt u een grotere positie innemen, zonder meer geld te hoeven betalen. U financiert zelf dus maar een deel van deze positie. Dit maakt dat beleggen met CFD’s ook geschikt is voor de kleinere belegger, die zich zonder zou moeten beperken tot de handel in kleine aandelenpakketten.

Ter illustratie:

Stel, er geldt een hefboom van 20 op een belegging die u gaat doen. U hebt hierbij 100 euro ingelegd. Dat betekent dat u een positie kunt innemen van 20×100= 2.000 euro. Hier betaalt u zelf dus maar 1/10 deel van. Bekijkt u dit nog eens in figuur 1.

CFD voor dummies

Figuur 1, CFD voor dummies. Klik voor een vergroting.

We hebben u nu voornamelijk het effect van CFD’s op uw inleg laten zien. Wilt u meer weten over het hefboomeffect? Of wilt u uw algemene kennis over beleggen vergroten? Bekijk dan de gratis cursus beleggen en help uzelf vooruit. Klik hier voor deze cursus.

Beleggen op een koersdaling

Waarschijnlijk bent u bekend met beleggen op een stijgende koers. U handelt dan in aandelen en hoopt dat ze meer waard worden. Omdat u met CFD’s de aandelen niet koopt, maar erop speculeert, kunt u ook beleggen op een dalende koers. U geeft dan aan dat u verwacht dan een product minder waard wordt. Is dit vervolgens inderdaad het geval, dan maakt u winst. Dit wordt ook wel short gaan genoemd. Als u op deze link klikt, ziet u een voorbeeld van een succesvolle short belegging met 610 euro winst.

https://www.beginbeleggen.nl/leer-van-praktijkervaringen/short-gaan-met-beleggen-610-euro-winst-binnen-24-uur

De voordelen van de software

U hebt inmiddels al gelezen dat CFD beleggen met behulp van gratis, online software gaat. Deze software is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor u gemakkelijk uw beleggingen kunt beheren. U kunt de voordelen van de software én die van beleggen met CFD’s zelf ervaren, door gebruik te maken van de gratis demo.

In de demo oefent u met CFD voor dummies. Het kost u zelf helemaal niets, want er wordt ongeveer 20.000 euro fictief geld voor u ter beschikking gesteld. Hiermee belegt u precies hetzelfde als betalende beleggers. U krijgt dus een reëel beeld van de software. Bovendien kunt u direct uw vaardigheden trainen. Geïnteresseerd?

Klik hier en begin met CFD voor dummies

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Crash_test_dummy