In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt handelen in goud met de app. Met deze app kunt u meer leren over beleggen in goud. Voor beginnende beleggers is dit een ultieme manier om goed voorbereid te beginnen met beleggen. In de app wordt een cursus beleggen in goud aangeboden. Tevens worden er andere aspecten met betrekking tot handelen in goud behandeld. Lees verder voor meer informatie over online beleggen in goud.

Handelen in goud

Online beleggen

Online beleggen biedt vele mogelijkheden voor beleggers. Met online beleggen kunnen beleggers op ieder moment van de dag gaan beleggen. Beleggers hebben slechts een desktop, laptop, tablet of smartphone nodig met internetverbinding. Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van een beleggingsprogramma app. Op deze manier kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen.

Online beleggen, oftewel CFD beleggen

Online beleggen wordt in de beleggingswereld ook wel CFD beleggen genoemd. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van CFD’s. CFD staat voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. Broker is het woord wat veel wordt gebruikt in de beleggingswereld. Een broker is een tussenhandelaar, oftewel de aanbieder van een beleggingsprogramma.

Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van de koers, de belegger kan hier winst mee realiseren. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker. De belegger heeft in dit geval winst gerealiseerd met een goede voorspelling van de koers. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen, bij een verkeerde voorspelling van de koers.

Beleggen op korte termijn

Bij CFD beleggen is het mogelijk om te beleggen op korte termijn met een klein bedrag. Bij CFD beleggen wordt gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een klein bedrag, omdat de hefboom de inleg vergroot met een bepaalde factor. De hefboomfactor is overigens per effect verschillend. Bij handelen in goud is de hefboomfactor 1:152. Kortom, de hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met 100 euro of minder.

Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd. In dit voorbeeld gaat het om een inleg van 100 euro, de inleg wordt vermenigvuldigd. De nieuwe inlegwaarde van de belegger wordt in dit geval 15.200 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde kunt u een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren.

Hefboom

Figuur 1: Handelen in goud – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

Daytrader worden

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij CFD beleggen is het mogelijk om daytrader te worden. Beleggen op korte termijn wordt mogelijk gemaakt door de hefboom. Bij daghandelen dient een belegger winst te realiseren binnen één beursdag. Daytraden leren? Maak nu gebruik van de daytrading cursus om meer te leren over daghandelen.

Risico’s

Beleggen met de hefboom kan risico’s met zich mee brengen. Zoals werd aangegeven kunnen beleggers meer winst realiseren door de hefboom, maar het is ook mogelijk om meer te verliezen bij een verkeerde voorspelling.

Met het beleggingsprogramma hebben beleggers de mogelijkheid om risico’s te beperken. Met de profit call en stop loss functies kunnen beleggers risico’s beperken. De profit call functie kunnen beleggers gebruiken om een gewenst winstpunt aan te geven. Als de koers tot dit punt komt, zal de positie automatisch worden gesloten. De stop loss functie kunnen beleggers gebruiken om een maximaal verliespunt aan te geven. Als de koers dit punt bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

Handelen in goud met de app

Als u wilt gaan handelen in goud, is het handig om gebruik te maken van de app. Met deze app leert u hoe u kunt beleggen in goud. In de app wordt een cursus aangeboden, deze is overigens alleen gericht op het beleggen in goud. Tevens kunt u enkele praktijkvoorbeelden doornemen. In de praktijkvoorbeelden worden verschillende beleggingsmethodes gebruikt, die u ook zou kunnen gebruiken tijdens het beleggen.

Beleggen zonder aanleiding, oftewel een beleggingsmethode, brengt vaak onnodige risico’s met zich mee. Het is daarom verstandig om altijd gebruik te maken van een beleggingsmethode tijdens het beleggen. Hieronder wordt het menu van de app geïllustreerd, zodat u een beter beeld krijgt van de app.

Beleggen in goud

Figuur 2: Beleggen in goud app. Klik om te vergroten.

Hieronder wordt het icoontje van de app weergegeven. Deze app kunt u downloaden in de App Store en Google Play Store.

Beleggen in goud app

Figuur 3: Beleggen in goud app. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Na het volgen van de cursus in de app, is het verstandig om eerst te beginnen met demo beleggen. Demo beleggen is een leuke manier om het beleggen op een veilige manier te oefenen. Op deze manier kunt u ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Bij demo beleggen ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u onbeperkt kunt oefenen.

Download het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference