In dit artikel laten wij u zien hoe wij met online aandelen handelen op de Franse beurs een rendement van ruim 92% behaalden. Dit rendement leverde ons een winst van 367 euro. Wilt u weten hoe wij dit deden, en hoe u kunt beginnen met beleggen? Lees verder!

Online aandelen handelen op de Franse beurs

Online beleggen

Beginnen met beleggen is tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld, vanuit uw luie stoel bij u thuis kunt u namelijk online beleggen het enige wat u nodig hebt is een internet verbinding. Eén van de voordelen van online beleggen is de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat uw inleg met een van te voren vastgestelde factor wordt vermenigvuldigd. Voor de duidelijkheid hebben we hieronder een voorbeeld van het hefboomeffect. Hierin is onze inleg 100 euro en de hefboomfactor 20.

Online aandelen handelen op de Franse beurs

Figuur 1: Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Aanleiding – Recente nieuwsberichten

Voor wij een positie willen openen zoeken wij eigenlijk altijd naar een aanleiding. Een aanleiding kan bijvoorbeeld een recent nieuwsbericht over een bedrijf zijn dat actief is op de beurs. Dit bericht kan positief of negatief zijn geweest. Op basis van dit nieuwsbericht kunt u vervolgens een speculatie doen of de koers. Hoe dit werkt? Hieronder twee voorbeelden.

  • Bij positief nieuwsbericht speculeren wij op een mogelijke koersstijging, de aandelen van dat bedrijf worden dan populairder, het gevolg hiervan is dat de koers dan kan stijgen.
  • Bij een negatief nieuwsbericht speculeren wij op een mogelijke koersdaling, de aandelen van dat bedrijf worden dan minder populair onder de beleggers met als gevolg dat de koers dan mogelijk daalt.

Online aandelen handelen op de Franse beurs – Speculatie

Op 29 april kwamen wij een bericht tegen over Euronext, een beursbedrijf. In het bericht stond dat Euronext op 29 april 2015 aan het begin van de middag te maken had met een storing. Het gevolg was dat handelen op een aantal AEX-fondsen en CAC40-fondsen tijdelijk niet mogelijk was. De Franse Index is één van de indices die bij Euronext hoort. Dit is een negatief nieuwsbericht over Euronext, maar dus ook voor de Franse Index. Wij speculeerden dan ook op een koersdaling van de Franse index. Zie figuur 2 hieronder voor het nieuwsbericht.

Online aandelen handelen op de Franse beurs

Figuur 2: Nieuwsbericht Euronext. Klik om te vergroten.

Online aandelen handelen op de Franse beurs – Positie openen

Wij volgende onze speculatie op en openden een positie met een inleg van 398 euro, de hefboom was 1:294, dat betekent een vermenigvuldiging van 294. Hierdoor vertegenwoordigde de inleg na de hefboom een waarde van 117.012 euro. Hiermee openden we een positie van 230 contracten. Bekijk in figuur 3 de koers nadat wij onze positie hadden geopend.

Wij belegden met een inleg van afgerond 400 euro, maar u kunt natuurlijk ook beleggen met 1000 euro of beleggen met kleine bedragen. Als u liever eerst uw beleggingen risicoloos wilt oefenen kunt u gebruik maken van de optie demo beleggen. U gaat dan beleggen met fictief geld op echte koersen. Deze optie is uitermate geschikt als beleggen voor studenten oefentool.

Online aandelen handelen op de Franse beurs

Figuur 3: Koersverloop, online aandelen handelen op de Franse beurs. Klik om te vergroten.

Online aandelen handelen op de Franse beurs – Positie sluiten

In het koersverloop ziet u dat de koers flink daalde, ook nadat wij deze al hadden gesloten. Wij wisten uiteindelijk een winst van 367 euro te realiseren met een rendement van ruim 92%, de winst is grotendeels te danken aan de hoge hefboomfactor. In figuur 4 kunt u een overzicht van ons beleggingsresultaat terugvinden.

Online aandelen handelen op de Franse beurs

Figuur 4: Resultaat, online aandelen handelen op de Franse beurs. Klik om te vergroten.

Beurs voor dummies

Meer leren over beleggen? Dan kunt u de gratis cursus volgen. In slechts 30 minuten wordt meegenomen in de beginselen van de beleggingswereld. Begint u liever direct met beleggen dan kunt u de gratis handelssoftware hier vinden!

Download hier de gratis handelssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Euronext
http://www.nu.nl/beurs/4040187/euronext-kampt-met-korte-storing.html