In verschillende artikelen hebben we nu besproken wat futures zijn en hoe het mogelijk kan zijn om er geld mee te verdienen. Voor we zijn futures bedoelt? Wie handelen in futures en zijn futures iets voor de particuliere belegger?

Hedgefondsen

Hedgefondsen gebruiken futures om zichzelf in te dekken. Het wordt gebruikt als kapitaal bescherming voor de dalende of stijgende prijs van het onderliggende product wat een hedgefonds zelf in het bezit heeft. Mocht de prijs van de aandelen dalen dan behouden de hedgefondsen nog een bepaald recht om het voor de hogere prijs te verkopen. Hoe werkt dit met particuliere beleggers?

Daytraders, speculanten of particuliere beleggers

De particuliere beleggers die hun geld verdienen met beleggen liggen een beetje onder vuur door enkele regeringen en sommige economen. Er wordt geclaimd dat speculanten invloed hebben op stijgende grondstof prijzen, zoals olie en goud maar ook maïs of tarwe. De particuliere beleggers verdienen namelijk geld met in principe minieme prijsverschillen. De posities worden binnen enkele uren meerder keren gekocht en verkocht echter zonder het plan om de onderliggende waarde daadwerkelijk op te kopen. De vraag is echter of dat invloed heeft op de prijs. Veel economen zijn van mening dat de prijs van het product afhankelijk is van de personen die uiteindelijk het product daadwerkelijk kopen in plaats van de personen die erop speculeren.

Futures wat voor u?

Om te bepalen of de handel in futures wat voor u is moet u eigenlijk zelf ondervinden. Geen advies kan u echt voorbereiden op de hectiek en het snelle handelen van de futuresmarkt. Toch zijn er speculanten die er dagelijks een flinke boterham mee verdienen. Geld verdienen met beleggen is zeker mogelijk. Om te kijken of dergelijk rendement ook voor u mogelijk is is het aan te raden om zelf te oefenen met beleggen. Oefenen met beleggen kan met een beurssimulator, daarmee kunt u met viruteel geld beleggen op actuele koersen. Het is met virtueel geld dus uw rendement is helaas ook virtueel. Toch krijgt u een goed idee van de futuresmarkt op die manier en weet u of futures wat voor u zijn. Kijk hier naar de verschillende demo accounts om te zien welke brokers dit aanbieden.