Waarom zou ik beleggen en wat wordt er beoogt?

Beleggen is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Door de komst van het online beleggen en de mogelijkheden van het wereld wijde web zijn er tegenwoordig ook beleggingsmogelijkheden voor minder kapitaalkrachtigen. Bij online brokers is het vaak al mogelijk om met 100 euro inleg de eerste stapjes in de wereld van het beleggen te maken. Let er wel op dat het beleggen niet per se makkelijk is, er zitten ook risico’s aan verbonden. Oefen daarom eerst altijd met een beleggingssimulator via een demo account van een broker.

Waarom beleggen?

Maar waarom zou u eigenlijk gaan beleggen, en wat is interessant aan het beleggen? Er zijn twee verschillende redenen om te beleggen. Als doel om uit eindelijk zelfvoorzienend thuis te werken doormiddel van daytrading of puur om meer rendement te krijgen dan bij een spaarrekening mogelijk is.

Risico’s van het beleggen

De grootste reden waarom mensen terughouden zijn om te beleggen zijn de risico’s. Je kan natuurlijk geld verliezen met beleggen maar er zijn genoeg manier om de risico’s te beperken. Het is altijd verstandig om eerst te oefenen. Daarnaast moet u kennis op doen van de verschillende beleggingsproducten. Ook is het belangrijk om te weten hoe je kan handelen bij een broker, hoe hoog zijn de commissies en hoe hoog zijn de spreads?

Beleggen of sparen?

Als u wilt rondkomen van het beleggen moet u al wel een aardig kapitaal hebben, minstens 20.000 euro en dan moet u redelijk risicovol beleggen maar dan is een rendement van 100 of 200% wel haalbaar. De meeste mensen echter zijn conservatieve beleggers. Dat zijn beleggers die tevreden zijn met een rendement van 5 tot 25% dat is nog steeds veel meer dan u bij een spaarrekening kan krijgen maar met weinig risico. Kijk verder op deze site om meer te leren over de verschillende beleggingsmogelijkheden.