Als u goed voorbereid beleggen moet u het antwoord kennen op de vraag: hoe werken aandelen? Wij geven u het antwoord zodat u snel kunt beleggen.

Hoe werken aandelen

Wat is een aandeel?

Als u antwoord wilt op de vraag: “hoe werken aandelen?”, moet u eerst weten wat een aandeel is. Een aandeel is een stukje van een bedrijf. Ieder beursgenoteerd bedrijf deelt zichzelf op in kleine stukjes en verkoopt deze. Deze stukjes zijn aandelen. Een aandeel is dus een soort eigendomsbewijs. Alhoewel het juridisch gezien niet geheel juist is, kunt u aandeelhouders zien als eigenaren van een klein stukje van het bedrijf.

Nu u dit weet, zullen we dieper ingaan op de vraag: “hoe werken aandelen?”

Hoe werken aandelen?

Hoeveel een aandeel waard is, staat niet vast. De waarde van een aandeel verandert constant en is grotendeels afhankelijk van hoe goed het bedrijf presteert. Aandelen van succesvolle bedrijven zijn meer waard dan die van een bedrijf dat slecht presteert.

Uiteindelijk komt alles uit bij vraag en aanbod. Hieronder ziet u stapsgewijs hoe vraag en aanbod de aandelenkoers positief kan beïnvloeden.

  1. Op de aandelenbeurs wordt er gehandeld in aandelen.
  2. Beleggers kopen graag aandelen van bedrijven waar het goed mee gaat. Aandelen van goedlopende bedrijven zijn dus populair.
  3. Door de populariteit van deze aandelen worden ze schaars.
  4. Schaarse, populaire aandelen worden meer waard. De aandelenkoers stijgt.

Zoals u ziet bepalen de prestaties van een bedrijf en de vraag van de belegger grotendeels de aandelenkoers. “Hoe werken aandelen?”. Deze wisselwerking van vraag en aanbod is er een belangrijk onderdeel van.

Wilt u meer leren over de werking van aandelen? Doe dan de gratis cursus beleggen. Binnen 30 minuten leert deze cursus u de complete basis die u kunt gebruiken om een succesvolle belegger te worden.

Winst maken met aandelen

Een deel van het antwoord op “hoe werken aandelen?” kent u nu. U weet echter nog niet hoe u geld kunt verdienen met aandelen, dus dat is de volgende stap.

Wij zullen u de beleggingsmethode leren die wij het gemakkelijkst vinden. Maar voordat we dat doen, laten we u met een voorbeeld zien hoe u kans op winst kunt maken dankzij veranderingen in aandelenkoersen.

Hoe werken aandelen

Figuur 1, hoe werken aandelen, uitgelegd aan de hand van KPN. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De bovenstaande grafiek toont de koersveranderingen van het aandeel KPN op 28 juni dit jaar.

Bijvoorbeeld, u kocht bij de opening van de beurs om 9:00 uur voor 100 euro aandelen KPN. Die dag wordt bekend gemaakt dat KPN goed presteert. De aandelenkoers stijgt daardoor.

U probeert te profiteren van deze koersstijgingen en verkoopt uw aandelen aan het einde van de middag voor 110 euro. Dan heeft u 10 euro winst gemaakt in één dag. Een rendement van 10%. U ziet het: door op het juiste moment uw aandelen te kopen en te verkopen, kunt u winst maken.

Van praktijkvoorbeelden als dat van hierboven kunt u veel leren over de vraag: “hoe werken aandelen?”.

Klik op de onderstaande link om te zien hoe onze beleggers veel winst maakten door te beleggen op een ander Nederlands bedrijf, Ahold. In slechts 12 minuten maakte een van onze beleggers 125 euro winst, met een inleg van 1.000 euro.

https://www.beginbeleggen.nl/leer-van-praktijkervaringen/beleggen-in-ahold-aandelen-zorgt-voor-125-euro-winst-in-twaalf-minuten

Maak kans op winst dankzij uw kennis

Wilt u uw kennis in de praktijk gebruiken door te gaan beleggen? Dan wijzen we u graag op de beleggingsmethode die wij hanteren: beleggen met online beleggingssoftware. Met deze software kunt u gebruik maken van handige beleggingstrucs.

Een handige truc is bijvoorbeeld de zogenaamde hefboom, die uw inleg vermenigvuldigt met een bepaalde factor. Bij aandelen is deze factor meestal 10. Als u inleg 100 euro was, kunt u handelen met een aandelenpakket dat 10×100= 1.000 euro waard is. Het enige wat u hiervoor nodig hebt, is de gratis beleggingssoftware. Deze handige software kunt u online gebruiken of downloaden. Zo kunt u op uw computer, laptop, tablet en smartphone beleggen wanneer u dat wilt.

De gratis software bevat ook een oefenmodus, waarin u de werking van aandelen nog beter kunt leren kennen zonder dat u financieel risico loopt. U hebt nu antwoord op de vraag: “hoe werken aandelen?”. Gaat u profiteren van deze kennis?

Hoe werken aandelen? Klik hier voor de gratis software

Bronnen: RTLZ, http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel