Wilt u beleggen in een bekend fonds maar weet u niet hoe u dit moet doen? Lees dan in dit artikel hoe wij belegden in Ahold aandelen en 125 euro verdienden. Wij gebruik(t)en een methode die simpel is en gemakkelijk te kopiëren is door u: wij reageren op een nieuwsbericht door te speculeren op een koers. In dit artikel zullen wij beschrijven hoe wij dat deden.

Ahold aandelen

Ahold aandelen kopen: de aanleiding

Zoals gezegd komen wij in actie naar aanleiding van een nieuwsbericht. In dit geval betrof dat het nieuws dat Ahold zijn belang in een ander bedrijf voor een gunstige prijs verkocht. In de onderstaande figuur kunt u dit lezen.

ahold aandelen kopen

Figuur 1, nieuwsbericht Ahold aandelen winst. Bron: NRC.nl

U ziet dat het nieuws om half negen ’s morgens naar buiten kwam. Doordat de beurs om negen uur pas opent, hadden wij ruim de tijd te reageren op dit nieuwsbericht. Wij verwachtten dat het aandeel Ahold door dit nieuws zo stijgen in waarde omdat Ahold zijn deel voor een meer dan gunstige prijs verkocht had. U vraagt zich nu waarschijnlijk af hoe wij achter deze informatie gekomen zijn. Nu zullen wij u dat vertellen.

Er bestaan verschillende, zoals NRC, nieuwssites die berichten over het meest recente beursnieuws. Naast de oppervlakkige informatie als in het bovenstaande bericht, kun je op deze sites ook vaak wat ‘diepere’ informatie vinden. Dit is een belangrijk gegeven omdat dit aangeeft dat beleggen niet moeilijk is; het benodigde nieuws is gewoon online te vinden. Zo vonden wij ook de informatie over de gunstige prijs zoals u kunt lezen in de onderstaande figuur.

aandelen ahold kopen aandeelhouder

Figuur 2, nieuwsbericht Ahold aandelen. Bron: de aandeelhouder.nl

Inzetten op een koersstijging Ahold

Uit dit nieuws trokken wij de logische conclusie dat dit positief nieuws was voor Ahold en dat als gevolg hiervan de koers van het aandeel zou stijgen. Wij zetten daarom in Ahold aandelen en verwachtten een koersstijging. Wij deden dit met een computerprogrammaatje op onze computers. Dit programmaatje is gratis te downloaden bij de broker en binnen een paar tellen te gebruiken. In het programma vind je alle populaire aandelen wereldwijd en heb je de mogelijkheid hiervan te profiteren. Wij maakten voor u een selectie van brokers die deze programma’s aanbieden. U kunt deze vinden op deze pagina.

Wijzelf beleggen met een hefboom. Dit is een beleggingsmethode waarmee de belegger optimaal profiteert van koersverschillen. De belegger zet geld in op een aandelenpakket en ontvangt de winst van dit aandelenpakket (een logisch gevolg van een koersstijging). Doordat het aandelenpakket altijd een veelvoud is van de inleg van de belegger, is een flink rendement zo bereikt. Ook wij profiteerden op deze manier. Wij zullen dit beschrijven.

  • Om negen uur opende de beurs.
  • Wij starten onze programma op onze laptop en zochten naar het aandeel Ahold.
  • Nadat wij dit gevonden hadden bepaalden wij onze inzet. 1000 euro was het bedrag wat wij wilden inzetten.
  • De hefboom op Ahold aandelen is 10.
  • Kortom, wij speculeerden op een aandelenpakket van 10.000 euro en hoopten dat door een koersstijging dit pakket meer waard zou worden.

grafiek ahold aandelen kopen

Figuur 3, Grafiek Ahold aandelen. Klik om te vergroten.

Begin met zelf beleggen

  • Na opening steeg de koers van het aandeel Ahold direct flink.
  • Het aandelenpakket waarop wij speculeerden steeg daarom ook in waarde.
  • Na 12 minuten was het aandelenpakket 125 euro meer waard geworden.
  • Dit was voor ons het moment om te stoppen; wij vonden de winst afdoende en wilden een koersdaling voor zijn. In de onderstaande figuur ziet u vanuit een screenshot het resultaat.

resultaat ahold aandelen kopen

Figuur 4, Resultaat Ahold aandelen. Klik om te vergroten.

Wilt u nu ook profiteren op deze wijze? Download dan hier het programma van de broker. Wilt u eerst oefenen? Dan kunt u het programma openen in de demomodus. U ontvangt een gratis fictief startkapitaal van 20.000 euro en kunt hiermee beleggen op échte koersen.

Wilt u op Ahold aandelen speculeren? Download dan hier het programma!

Bronnen: http://www.deaandeelhouder.nl/news/2013/2/11/beursblik_verkoop_ica_holding_door_ahold_goede/
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/11/ahold-doet-belang-zweedse-marktleider-van-de-hand/