Welke stappen moet een belegger nemen voordat hij met zelfvertrouwen kan beginnen met beleggen? Beleggen is voor beginners niet makkelijk, lees hier welke stappen een particuliere belegger moet nemen en lees de beleggen voor beginners tips.

• Beleggen voor beginners Stap 1

Kies een broker, bekijk welke mogelijkheden deze biedt en of de broker u een goed gevoel geeft.

 • Beleggen voor beginners Stap 2

Sluit een demo-account af en begin eerst met virtueel geld beleggen. Door te oefenen met een demo-account leert u de markt kennen en leert u welk nieuws op welke manier de koers beïnvloedt. Ook kunt u ontdekken welke combinaties goed voor u werken en welke strategie een zeker consistent rendement oplevert.

 • Beleggen voor beginners Stap 3

Start met de demo-account door te kiezen uit de beleggingsproducten. Kies een beleggingsproduct met een onderliggende waarde waar u affiniteit mee heeft of iets vanaf weet. Ga niet direct voor buitenlandse bedrijven, kijk bij lokale Nederlandse ondernemingen, het Financieële Dagblad houd u bijvoorbeeld goed op de hoogte over de verwachtingen van dat bedrijf.

• Laatste stap voor beleggen voor beginners

Pas wanneer u zeker bent geworden van uw kunnen op de beursmarkt is het tijd om de demo-account om te zetten tot een live-account. De webtrader en de koersen blijven op dezelfde manier werken maar nu belegt u met echt geld en is het rendement niet meer virtueel. Bekijk welke webtrader u het beste bevalt op onze brokers vergelijkingspagina.