Beleggen voor jongeren is goed mogelijk. Vaak wordt gedacht dat beleggen alleen is weggelegd voor mannen in pakken die een paar duizend euro te besteden hebben. Gelukkig is niks minder waar. Als u het juiste beleggingsproduct kiest kunt u vanaf 18 jaar al beleggen met een kleine inleg. Met kleine bedragen beleggen kan met de juiste tactieken leiden tot interessante rendementen. Lees verder als u benieuwd bent hoe dit werkt.

Beleggen voor jongeren

Beleggen voor jongeren: het juiste beleggingsproduct

Wanneer je als jongere wilt gaan verdiepen in het beleggen kom je er misschien achter dat voor beleggen in traditionele aandelen relatief veel geld nodig is en het rendement niet enorm hoog is. Een combinatie die voor jongeren niet erg interessant is; enerzijds is veel geld nodig en anderzijds levert het relatief weinig op. Gelukkig is er een product dat exact het tegenovergestelde doet; een kleine inleg en een potentieel groot rendement. Een product wat veel jongeren aanspreekt. Dit is het beleggingsproduct Contract for Difference (CFD). CFD’s worden steeds populairder in de beleggingswereld en wel met een goede reden. Het grote voordeel van CFD’s is dat ze werken met een hefboom waardoor u grotere posities kunt aangaan en hogere winsten kunt behalen. Ter voorbeeld: Stel dat je € 100 te besteden hebt en hier aandelen ING van € 5 voor koopt, kun je 200 CFD’s kopen. 10 keer zoveel dus als dat je aandelen kunt kopen. Als de prijs van ING stijgt naar € 5,50 is je € 100, een bedrag dat precies gelijk staat aan je inleg. Als je had belegd in traditionele inleg was je rendement maar € 10 geweest. Op aandelen zit over het algemeen een hefboom van 1:10 maar er zijn ook producten waarbij je handelt met een hefboom van 1:50. Met € 100 inleg kun je dan een positie aangaan van € 5.000. Je kunt dus posities aangaan die je van tevoren nooit mogelijk had gehouden.

Verder hebben CFD’s het voordeel dat er geld verdiend kan worden bij stijgende koersen (long beleggen) maar ook bij dalende koersen (short beleggen). Deze relatief nieuwe mogelijkheid van short beleggen zorgt ervoor dat je 50% meer mogelijkheden hebt om winst te maken. Wel zo fijn als je niet duizenden euro’s hebt om te beleggen. Natuurlijk is het geen succesformule om altijd winst te maken. Dankzij de hefboom kan je verlies bij een verkeerde voorspelling met dezelfde factor toenemen. Gelukkig zijn er hiervoor hulpmiddelen in de beleggingssoftware waarmee je je verlies kunt beperken.

Beleggen voor jongeren: hoe start ik?

Als je direct wilt starten met beleggen is dat zeer eenvoudig. Wel wordt geadviseerd om eens goed te oefenen. Via deze link kun je gratis een demoaccount downloaden waar je met virtueel geld kunt gaan beleggen. Het voordeel van deze demoaccount is dat je het beleggen via CFD’s onder de knie kunt krijgen zonder ook maar enig risico te lopen. De demoaccount heeft geen afloopdatum dus je kunt zo lang oefenen als je wilt. Hiermee kun je de perfecte beleggingsstrategie ontwikkelen en leren van je beginnersfouten.

Als je vervolgens wilt overstappen naar het beleggen met echt geld is dat zeer eenvoudig te doen door op de knop ‘wisselen naar echt geld’ te klikken. Beleggen met echt geld kan overigens al vanaf 100 euro. Genoeg mogelijkheden dus om als jongere te starten met beleggen.

Klik hier en download een gratis demoaccount en handel met 20.000 euro virtueel geld