U wilt beginnen met beleggen? Lees dit eerst

In dit artikel leest u met welke zaken u rekening moet houden wanneer u wilt gaan beleggen.  Er zijn een paar duidelijke valkuilen waar beginnende beleggers regelmatig intrappen. In dit artikel zetten we wat tips op een rijtje waar u altijd op moet letten.

Een beginnende belegger moet altijd de tijd nemen om een online broker te vinden. Ga nooit blind op één aanbieding af. Elke broker zal een klein bedrag aanbieden voor het aangaan van een live account, het kan dus verstandig zijn om te kijken naar de broker die het hoogste bedrag bied. Echter staar u niet blind op deze aanbieding, kijk ook altijd naar de hoogte van de spreads. Dat zijn de aan en verkoop prijzen van het beleggingsproduct met betrekking tot de actuele koers. Hoe lager de spreads zijn hoe eerder u winst kan maken.

Op de meeste financieel derivaten hoeft u geen commissie te betalen. Let dus ook op of dit het geval is bij uw eigen broker. Dit kan behoorlijk wat geld kosten dus trap daar niet in.

Met een CFD  of een ETF of Indextracker kan het mogelijk zijn om snel een hoog rendement te behalen, dit komt door de grote hefboom van deze producten. Als u begint met beleggen moet u nooit starten met een hefboom groter dan 1:100. Begin met kleine bedragen zodat u vertrouwd raakt met de markt.

Beleg alleen in producten die u begrijpt. Waarom zou u beleggen in één of andere exotische munt als u amper weet hoe de economie er daar uit ziet. Kijk eerst naar lokale beleggingsproducten van Nederlandse bedrijven. In onze media kunt u perfect volgen hoe het gaat met deze bedrijven en kunt u een betere keus maken.

De meeste online brokers bieden analyse software aan. Gebruik deze beurs analyse om tot een gewogen beslissing te komen. Handel nooit impulsief.

Als u deze valkuilen vermijd dan vermijd u bepaalde onnodige risico’s die bij het handelen in financieel derivaten voor een beginnende belegger kunnen voorkomen.  Ook zorgt u dan voor de beste prijs bij het handelen zodat u de winst kan opstrijken en niet een malafide broker. Bekijk en vergelijk onze partners, Plus500, eToro en markets.com en onthoud de belangrijkste tip.

Gouden beleggingstip

Sluit altijd een demo account af bij een broker, leer hoe de webtrader werkt en hoe de broker zijn zaken regelt. Er is geen betere manier om te leren beleggen en te ontdekken bij welke broker u zich het meest vertrouwd voelt.