Wilt u beleggen in olie? Lees dan dit artikel over beleggen in olie of download hier het gratis beleggingsprogramma!

beleggen in olie

Veel beleggers kiezen ervoor om enkele grondstoffen in hun aandeel portefeuille op te nemen.  Veel particuliere beleggers geloven heilig in het spreiden van je beleggingen. Op die manier spreid je het risico en ben je niet afhankelijk van één bepaalde bedrijfstak. Of toch?

Afhankelijk van de olieprijs

In meer of mindere mate is elke belegging afhankelijk van de olieprijs. Elk product is nu eenmaal afhankelijk van transport, en dat is afhankelijk van olie. Daarnaast worden er zeer veel dingen gemaakt met olie. Wij kunnen simpelweg de wereld zoals wij die kennen niet voorstellen zonder alle producten gemaakt uit een ruwe olie restproduct.

De opkrabbelende beurs

Een voorbeeld van de verstrekkende gevolgen van al het nieuws over olie was deze week een vermeende olie vlek in de golf van Mexico. De koers van Shell daalde in kort tempo. Dit zorgde op zijn beurt dat de AEX een week lang niet met winst kon sluiten aangezien Shell een van de belangrijkste bedrijven is in de Nederland 25. Het aandelen pakket van de 25 belangrijkste Nederlandse bedrijven.

Voorspelbaar of onvoorspelbaar olie beleggen?

De olie koers is tegenwoordig vrij grillig. De onzekerheden in Syrië, terwijl dit geen eens een grote oliestaat is, heeft direct invloed op de prijs. Ook nieuwe bronnen, opdrogende bronnen, de schaarsheid en het volume olie op de stapel bepalen allemaal de prijs. Vandaar dat het lastig te voorspellen is wat er gaat gebeuren op de korte termijn.

Kansen voor beleggen in olie

Juist omdat olie een grillige koers vaart bestaan er veel kansen om geld te verdienen aan de oliekoers. Zo kunt u besluiten te profiteren van koersstijging of daling met CFDs. Deze methode is de optimale methode om te profiteren van een koersverschil. In andere artikelen op deze site beschrijven wij succesvolle beleggingen met CFDs. Bij deze beleggingen maken wij gebruik van een gratis beleggingsprogramma. Met dit programma kunt u ook gemakkelijk beleggen in olie.

Wilt u eerst eens proberen voor u geld inzet op een koers? Maak dan gebruik van de in het programma besloten simulator. U belegt dan met fictief geld op échte koersen! Bij aanvang van de simulator ontvangt u direct 20.000 euro fictief geld om eindeloos mee te beleggen. Ga uw gang en download hier het gratis beleggingsprogramma!

Download hier een gratis beleggingssimulator en beleg met 20.000 euro fictief geld in olie.