Geïnteresseerd in een snelcursus daytrading? Bent u een beginnende belegger en wilt u de basis van beleggen leren? Lees dan verder. Wij leggen u kort maar krachtig uit hoe u kunt beginnen met daytraden en ondervind zelf de aantrekkingskracht van daytraden.

Snelcursus daytrading 1

Waarom daytraden?

Het fenomeen daytraden is in andere landen al erg populair en ook in Nederland stijgt de populariteit. Dit komt voornamelijk doordat het ook mogelijk is om via het internet de daytraden via een online broker. Hierdoor hoeft u niet naar bepaalde handelshuizen maar kunt u gewoon altijd gemakkelijk via internet op een laptop, computer, tablet of mobiel daytraden. Het leuke aan daytraden is dat het een erg dynamische wereld is. Voor een daytrader is iedere dag een andere. Daarnaast is het mogelijk om winst te behalen met koersdalingen (short) en koersstijgingen (long/kopen). Later hier meer over. Voor veel daytraders is dit een ideale manier om een zakcentje bij te verdienen. Wij leggen u nu uit wat u nodig heeft om te beginnen met daytraden en wat de mogelijkheden zijn.

Gratis handelsplatform

Om te beginnen met daytraden is het noodzakelijk om een handelsplatform te downloaden op uw systeem. Deze is gratis te downloaden bij één van de brokers. Hier kunt u verschillende brokers met elkaar vergelijken. Een account is gratis en snel aangemaakt en vervolgens heeft u de keuze tussen een echt geld account en een demo account. Met de demo heeft u de beschikking over circa 20.000 euro fictief geld. Hieronder ziet u een voorbeeld van een handelsplatform

snelcursus daytrading 11

Figuur 1. Snelcursus daytrading. Handelsplatform. Klik om de afbeelding te vergroten.

Keuze uit een breed aanbod

Zodra u ingelogd bent in het handelsplatform ziet u dat u beschikt over een ruim aanbod. Zo kunt u handelen in aandelen, forex, grondstoffen, valuta’s en indices. Via het handelsplatform is alles gerangschikt in categorieën. Daarnaast is het mogelijk om te zoeken op ‘stijgers & dalers’, ‘alle populaire’ en kunt u specifieke zoeken naar verschillende aandelen via de zoekfunctie. Hieronder ziet u waar dit kan.

snelcursus daytraden 3

Figuur 2. Snelcursus daytrading. Handelsplatform 2. Klik om de afbeelding te vergroten.

Short vs long/kopen

Het is mogelijk om zowel short als long te gaan met uw investering. Dat wil zeggen dat u kunt speculeren op koersstijgingen en koersdalingen. Het is dus ook mogelijk om winst te behalen met een koersdaling. Hieronder ziet u hoe u short of long kunt gaan.

Snelcursus daytrading 4

Figuur 3. Snelcursus daytrading. Short vs long. Klik om de afbeelding te vergroten.

Tip: Short gaan is speculeren op een koersdaling. Zoek naar een aanleiding voor een koersdaling. Check snel de nieuwsvoorzieningen voordat u gaat beleggen. Een negatief nieuwsbericht kan duiden op een koersdaling. Dit geldt hetzelfde voor long gaan. Een positief nieuwsbericht kan duiden op een koersstijging.

Benieuwd naar een praktijkvoorbeeld van short gaan? Kijk dan hier.

Benieuwd naar een praktijkvoorbeeld van long gaan? Kijk dan hier.

Aandelen kopen en verkopen

Aandelen kopen en verkopen is via online beleggen snel en gemakkelijk gedaan. Via het handelsplatform kunt u elk moment aandelen kopen en verkopen met slechts enkele kliks. Het grote voordeel van online beleggen is dat er door de brokers gebruik wordt gemaakt van een hefboom. Dit wil zeggen dat uw inlegkapitaal wordt verhoogd door de brokers. Dus stel u heeft een eigen inleg van 500 euro dan verhoogt de hefboom dit naar 5.000 euro. Hierdoor is het mogelijk om meer profijt te halen uit koerswijzigingen. Hieronder ziet u hoe dit in de praktijk werkt.

Snelcursus daytrading 6

Figuur 4. Snelcursus daytrading. Hefboom. Klik om de afbeelding te vergroten.

Het kopen van aandelen is snel gedaan. Nadat u op short of kopen heeft geklikt beslist u zelf hoeveel aandelen u koopt en wat de waarde daarvan is. Daarnaast is het mogelijk om een limiet in te stellen. Dat wil zeggen dat u de aandelen automatisch verkoopt wanneer u een bepaalde winst behaald heeft. Deze kunt u zelf instellen. Hieronder ziet u hoe.

snelcursus daytraden 10

Figuur 5. Snelcursus daytrading. Aandelen kopen. Klik om de afbeelding te vergroten.

Het verkopen is net zo gemakkelijk. U kunt de koers zelf nadrukkelijk in de gaten houden en uw aandelen verkopen wanneer u wilt door op ‘positie sluiten’ te klikken. Of u stelt de limiet in die we hierboven besproken hebben.

snelcursus daytrading 9

Figuur 6. Snelcursus daytrading. Positie sluiten. Klik om de afbeelding te vergroten.

Benieuwd naar overige beleggingservaringen? Kijk dan hier, en doe inspiratie op.

Komt deze snelcursus daytrading goed van pas? Oefen dan nu met de gratis demo.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging