Wij krijgen nog steeds veel vragen over Contract For Difference, wat is het en hoe werkt het? Hierdoor hebben wij nu meer artikelen over wat Contract For Difference zijn geschreven, in dit artikel zullen we doormiddel van wat voorbeelden zien hoe het werkt. Zodat we weer verder komen met een uitleg van beleggen. Zodat u, nadat u deze site, goed heeft bekeken daadwerkelijk zou kunnen beginnen met beleggen.

Uitleg beleggen, in dit voorbeeld nemen we een Contract For Difference die is gebaseerd op een Tracker, ook wel een Indextracker genoemd die bijvoorbeeld de AEX volgt.
Stel dat op dat het moment van het aangaan van de CDF de AEX staat op 310 punten en een belegger verwacht dat de AEX met verlies zal sluiten. Dan gaat de belegger een short sell aan. Dat betekent dat de belegger begint met het verkopen van de aandelen. De broker zet de koopprijs op 310 en de verkoop op 309 bij de positie van 310.

Stap 1 en 2
Stap 3

Samenvattend hebben we 15,45 euro ingelegd om aan de marge te voldoen en hebben we 90,33 euro verdiend. Dat maakt beleggen in Contract for Difference zo interessant.

Om CFD’s beter te begrijpen is het raadzaam om zelf aan de slag te gaan met een beurssimulator. U ziet dan in de praktijk (zonder dat het u geld kost) hoe CFD’s werken. U kunt hier een keuze maken uit verschillende beurssimulators.