Wilt u beleggen, maar hebt u geen duizenden euro’s over? Zie dan hier wat de hefboom op aandelen voor u kan betekenen. Daarna kunt u zelf gratis beginnen.

Hefboom op aandelen

Wat heeft dit artikel u te bieden?

Nadat u dit artikel gelezen hebt, zult u meer weten over de hefboom op aandelen. U weet dan:

  • Wat is de hefboom op aandelen?
  • Hoe werkt de hefboom in de praktijk?
  • Hoe kunt u zelf gratis beginnen met beleggen?

Wat is de hefboom op aandelen?

Wilt u beleggen met de hefboom? U kunt dan zeer realistisch beleggen, maar door te speculeren. Dat betekent dat u inzet op een stijging of daling van de koers. Het voordeel hiervan is dat u dus ook kunt beleggen als u denkt dat een koers gaat dalen. Dit is bij ‘traditioneel’ beleggen niet mogelijk.

Het belangrijkste voordeel is het effect dat deze hefboom heeft op uw inleg. Het bedrag dat u inlegt wordt door de hefboom namelijk meer waard gemaakt, door het te vermenigvuldigen met een bepaalde factor.

Stel dat u 100 euro inlegt en er geldt een factor 10. Dan kunt u uiteindelijk handelen met een pakket aandelen dat 10×100= 1.000 euro waard is. U kunt in dit geval dus beleggen alsof u een grotere inleg bezit. Beleggen met de hefboom op aandelen is dus ook zeer geschikt voor een kleinere inleg.

Meer weten over de hefboom op aandelen? Klik hier voor de kosteloze cursus basisbeleggen.

Hoe werkt de hefboom in de praktijk?

U hebt nu gezien wat de hefboom in theorie betekent voor uw belegging. Maar misschien denkt u wel: ‘Eerst zien en dan geloven’. Deze instelling begrijpen wij natuurlijk helemaal. Daarom laten we u nu zien wat de hefboom voor ons in de praktijk heeft betekend. Wij belegden in aandelen van Vodafone. Deze belegging is op te delen in de volgende stappen:

  1. Een nieuwsbericht over Vodafone
  2. Het bepalen van de inleg en het openen van de belegging
  3. De koers in de gaten houden en de belegging sluiten

Stap 1. Het was een dinsdagochtend toen het volgende nieuwsbericht ons onder ogen kwam via een algemene nieuwssite.

Hefboom op aandelen

Figuur 1, hefboom op aandelen. Klik op de figuur voor een vergroting

In dit artikel lazen we dat het Vodafone voor de wind gaat. Als andere beleggers dit nieuws lezen, zou de vraag naar aandelen van Vodafone kunnen toenemen. En dat zou uiteindelijk weer een koersstijging in gang kunnen zetten. We besloten daarom te beleggen in Vodafone.

Stap 2. Om een belegging in Vodafone te kunnen openen, openden we de beleggingssoftware. Deze is helemaal gratis te downloaden of online te gebruiken. Omdat de software duidelijk en overzichtelijk is, kunt u de juiste koers gemakkelijk vinden, zodat u snel kunt reageren op ontwikkelingen. Bovendien is de software zeer gebruiksvriendelijk. U zult zien dat het beheren van uw beleggingen bijna niet gemakkelijker kan.

Wij besloten om een belegging te openen in Vodafone met een inleg van circa 580 euro. Onze positie was echter meer waard, dankzij de hefboom op aandelen. Ons aandelenpakket was uiteindelijk 10×580= 5.800 euro waard. We bevestigden onze belegging en gingen door naar de volgende stap.

Stap 3. Onze verwachting bleek uit te komen. De koers van Vodafone steeg inderdaad, zoals u in de figuur hieronder kunt zien.

Hefboom op aandelen

Figuur 2, hefboom op aandelen. Klik op de figuur voor een vergroting.

We sloten de belegging toen onze positie 1,2% meer waard was geworden. Dit lijkt misschien niet veel, maar hierbij moet u zich bedenken dat onze positie dankzij de hefboom 5.800 euro waard was. 1,2% hiervan is 70 euro. Het resultaat was dus 70 euro winst binnen 2 uur tijd. Dankzij de handige software werd de winst automatisch geïncasseerd op ons account.

Hefboom op aandelen

Figuur 3, het resultaat van de hefboom op aandelen. Klik op de figuur voor een vergroting.

Hoe kunt u zelf gratis beginnen met beleggen?

U hebt in dit artikel gezien dat wij, dankzij de hefboom, een mooie winst maakten bij een kleine koersstijging. Wilt u zelf ook gebruik maken van de hefboom op aandelen? Dan hebben we goed nieuws voor u! U kunt gratis beginnen met beleggen. De beleggingssoftware die we beschreven, bevat namelijk een demo. Hier krijgt u ongeveer 20.000 euro fictief geld, waarmee u kunt beleggen op live koersen. U krijgt dan dezelfde privileges als betalende beleggers:

  • De demo is beschikbaar vanaf uw pc, tablet en zelfs uw smartphone
  • Beleggen op allerlei producten van over de hele wereld
  • Overstappen op echt beleggen kan binnen enkele seconden, binnen dezelfde software.

Er valt dus veel te winnen bij het proberen van de demo. Deze is bovendien een ideale opstap voor de beginnende belegger. Wacht niet langer en klik op de link hieronder.

Klik hier voor de demo en probeer de hefboom op aandelen gratis uit!

Bronnen: 

http://deaandeelhouder.nl/news/2013/11/12/vodafone_ondervindt_veel_tegenwind_in_europa/,

 http://en.wikipedia.org/wiki/Vodafone