In het artikel ‘aandelen kopen online AkzoNobel’ zullen we uitleggen hoe u zelf aandelen kunt kopen. Heeft u altijd al willen starten met beleggen, maar weet u niet hoe? In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe u zelf kunt beleggen in aandelen met een online beleggingsprogramma. Overigens zullen we uitleggen waar u aan moet denken als u wilt beginnen met online beleggen. Lees verder!

Aandelen kopen online AkzoNobel

Voordelen van online beleggen

Bij online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om te handelen met weinig geld. We zullen dit nader toelichten in het stappenplan om te handelen in aandelen. Hieronder wordt een voorbeeld gegeven van het voordeel van online beleggen ten opzichte van offline beleggen. Met offline beleggen bedoelen we de traditionele manier van beleggen bij een bank. Daarnaast wordt online beleggen ook wel CFD beleggen genoemd, omdat beleggers automatisch beleggen met CFD’s.

Traditioneel en online beleggen

Figuur 1. Aandelen kopen online AkzoNobel – Verschillen. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld is te zien dat beleggers met traditioneel beleggen minder winst kunnen realiseren dan met CFD beleggen. Daarbij is het van belang om te weten dat beide beleggers met hetzelfde bedrag willen beleggen. Bij een koersstijging van slechts 5% kunnen beleggers met CFD beleggen 50% rendement realiseren. Dat heeft de belegger bij CFD beleggen te danken aan het hefboomeffect. We zullen dit nader toelichten in de stappen om te beleggen. 

Daarnaast is het voor beleggers mogelijk om te beleggen op ieder moment van de dag. Beleggers hebben alleen een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding nodig. Kortom, online beleggen brengt veel voordelen met zich mee.

Aandelen kopen online AkzoNobel: Stap 1

De eerste stap voordat een belegger een beleggingspositie opent, is het zoeken naar een aanleiding. Beleggers maken hiervoor gebruik van een beleggingsmethode om een aanleiding te vinden. Er zijn verschillende beleggingsmethodes beschikbaar, waar beleggers gebruik van kunnen maken. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode draait het om recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven of andere effecten.

Op 9 maart kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over AkzoNobel. In het bericht wordt aangegeven dat AkzoNobel in de schijnwerpers stond op Damrak. Daarbij won AkzoNobel 14 procent aan beurswaarde. Dat is uitstekend nieuws over AkzoNobel. Dit was voor ons dan ook de aanleiding om te speculeren op een koersstijging AkzoNobel.

AkzoNobel-nieuwsbericht

Figuur 2. Aandelen kopen online AkzoNobel – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Aandelen kopen online AkzoNobel: Stap 2

Na het vinden van een aanleiding kunnen beleggers besluiten om een beleggingspositie te openen. Wij besloten om te beleggen met een inleg van 145,74 euro. Door de hefboomwerking kreeg onze inleg een hogere waarde van 1.457,40 euro. Dat betekent dat de hefboomfactor in dit geval 1:10 was. De grootte van de hefboomfactor kan erg verschillen per effect. Met effecten bedoelen we aandelen, indices, grondstoffen of valuta. De hefboomfactor bij aandelen is vaak 1:5 of 1:10.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers fluctuerend is gaan stijgen na het openen van de beleggingspositie.

AkzoNobel-koersverloop

Figuur 3. Aandelen kopen online AkzoNobel – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Aandelen kopen online AkzoNobel: Stap 3

Eigenlijk hoort dit nog bij stap 2, want wij besloten om gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Voordat wij de beleggingspositie openden (stap 2). Besloten wij om gebruik te maken van deze twee functies om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Deze functies zorgen ervoor dat de beleggingspositie automatisch wordt gesloten als de koers het aangegeven rendement bereikt of het maximale verlies.

In dit voorbeeld werd onze beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call, dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 28%. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 40,80 euro, dat is een uitstekende winst! Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Akzonobel-resultaat

Figuur 4. Aandelen kopen online AkzoNobel – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Zelf beginnen met beleggen

Als u zelf wilt beginnen met beleggen, maar nog niet veel weet over online beleggen, is het belangrijk om eerst gebruik te maken van een cursus beleggen voor beginners. Hierdoor kunt u in een korte tijd snel meer leren over online beleggen en de mogelijkheden. Deze cursus zorgt ervoor dat u meer kennis heeft over online beleggen en het beleggingsprogramma. Tevens wordt in deze cursus aandacht besteed aan de mogelijkheid om risico’s te beperken. Kortom, een uitstekende manier om meer te leren over online beleggen.

Handig voor beginnende beleggers

Voor beginnende beleggers is het handig om eerst gebruik te maken van de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen op actuele koersen. Het enige verschil tussen echt beleggen en het beleggen met de beurssimulator, is dat beleggers bij de beurssimulator handelen met fictief geld. Hierdoor kunnen beginnende beleggers geen financieel risico lopen, maar wel leren van fouten in de praktijk. Kortom, een goede manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Download het gratis online beleggingsprogramma hier!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4526142/aandeel-akzonobel-in-schijnwerpers-damrak.html