In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt starten met fictief beleggen. Tegenwoordig is het voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen met behulp van een oefenprogramma. Overigens ziet het oefenprogramma er hetzelfde uit als het programma om echt te beleggen. Op deze manier kunnen beleggers het beleggen veilig oefenen en leren van eventuele fouten. Bij fictief beleggen ontvangen beleggers namelijk een fictief bedrag van 20.000 euro om te oefenen. Hierdoor lopen beleggers geen financieel risico.

 Fictief beleggen

Fictief beleggen met een oefenaccount

Door de mogelijkheid om te starten met fictief beleggen is online beleggen erg laagdrempelig voor beginnende beleggers. Bij traditioneel beleggen hebben beleggers niet de mogelijkheid om even te oefenen, hier gaat het gelijk om het echte werk. Zoals wel wordt gezegd ‘oefening baart kunst’! Wij geloven dat beleggers risico’s tijdens het beleggen kunnen beperken door eerst te oefenen met een demo account.

Er zijn veel verschillende beleggingsprogramma’s waar beleggers in veel gevallen gratis gebruik van kunnen maken. Daarnaast bieden veel beleggingsprogramma’s de mogelijkheid om het beleggen te oefenen met een demo account. Bij een demo account ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt en zonder financieel risico het beleggen kan worden geoefend.

Beleggingsfuncties

In het beleggingsprogramma kunnen beleggers gebruik maken van verschillende functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor beleggers om een ‘order’ aan te maken. Als een bepaalde beurs nog niet geopend is, kan de belegger ervoor kiezen om een order aan te maken. Zodra de beurs wordt geopend, zal de order veranderen naar ‘open positie’. Dat betekent dat beleggers van te voren kunnen kiezen waar ze op willen beleggen.

Daarnaast kunnen beleggers gebruik maken van enkele handige functies in het beleggingsprogramma die risico’s tijdens het beleggen kunnen beperken. De profit call en stop loss functies zorgen ervoor dat beleggers risico’s kunnen beperken. De stop loss functie kunnen beleggers gebruiken om een maximaal verlies in te stellen. De positie wordt automatisch gesloten als de koers dit aangegeven punt bereikt. Daarnaast kunnen beleggers de profit call functie gebruiken om een gewenst rendement in te stellen, zodra de koers dit punt bereikt wordt de positie gesloten.

Beurs voor dummies: Cursus beleggen

Met een cursus beleggen kunnen beleggers meer leren over online beleggen. Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee. Daarentegen werkt online beleggen anders dan de traditionele manier van beleggen. Het is bij online beleggen bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, dit wordt in de cursus uitgelegd.

In de cursus wordt uitgelegd hoe online beleggen, oftewel CFD beleggen, precies werkt. Bij online beleggen wordt namelijk gebruik gemaakt van CFD’s. De cursus bestaat uit zes relevante hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Overigens is de cursus geheel gratis en kunt u op ieder moment stoppen om later weer verder te gaan. De verschillende hoofdstukken worden hieronder weergegeven.

Cursus beleggen – Leren beleggen

Hoofdstuk 1. Belangrijke begrippen voor beginnende beleggers

Hoofdstuk 2. Hoe werken CFD’s?

Hoofdstuk 3. Op welke manier kan ik winst maken met CFD beleggen?

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met handelen in CFD’s

Beleggingsmethodes

Er zijn verschillende beleggingsmethodes waar beleggers gebruik van kunnen maken. Het is slim om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding kan grote risico’s met zich meebrengen. Met een beleggingsmethode kunnen beleggers beleggen met een aanleiding. Een bekende beleggingsmethode is de fundamentele analyse.

Bij de fundamentele analyse dient de belegger te kijken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven of andere effecten. Deze recente ontwikkelingen kunnen zowel een positief als negatief bericht zijn. Aan de hand hiervan kunnen beleggers bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij een goed nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat een positief nieuwsbericht ook een positieve invloed heeft op de koers. Hieronder wordt een voorbeeld van een positief nieuwsbericht weergegeven.

Voorbeeld positief nieuwsbericht

Figuur 1: Fictief beleggen – Voorbeeld positief nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat een negatief nieuwsbericht ook een negatieve invloed heeft op de koers. Hieronder wordt een voorbeeld van een positief nieuwsbericht weergegeven.

Voorbeeld negatief nieuwsbericht

Figuur 2: Fictief beleggen – Voorbeeld negatief nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Zoals eerder werd aangegeven zijn er verschillende beleggingsmethodes waar beleggers gebruik van kunnen maken. In de cursus beleggen worden verschillende beleggingsmethodes nader toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Op deze manier krijgen beleggers een beter beeld van de beleggingsmethodes. Daarnaast kunnen beleggers de verschillende beleggingsmethodes risicoloos uitproberen met een demo account.

Beginnen met beleggen? Download het gratis beleggingsprogramma!


Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference