In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zelf kunt beginnen met fictief handelen. Beginnende beleggers hebben de mogelijkheid om het beleggen te oefenen met een demo account. Met een demo account kunt u met fictief geld handelen op werkelijke koersen. Op deze manier kunnen beginnende beleggers het beleggen ervaren op een veilige manier. Kortom, met fictief handelen kunnen beleggers het beleggen oefenen zonder financieel risico te lopen.

Fictief handelen

Daghandelen met een demo account – Daytrader worden

Daghandelen staat voor het handelen in effecten binnen één beursdag. Dat betekent dat een belegger een beleggingspositie opent en sluit op één beursdag. Met een demo account kunnen beginnende beleggers het daghandelen risicoloos oefenen op werkelijke koersen. Beleggen met een demo account is de unieke uitkomst voor veel beginnende beleggers. Met een demo account kunnen beginnende beleggers fouten maken en hier van leren. Met een demo account ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden.

CFD beleggen

CFD beleggen staat voor Contract For Difference, hierbij wordt een overeenkomst gesloten tussen de belegger en de aanbieder van het beleggingsprogramma, dit wordt ook wel de tussenhandelaar of broker genoemd. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen.

Bij CFD beleggen wordt gebruikgemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat een belegger kan beleggen op korte termijn met een kleine inleg. De hefboomfactor kan verschillen per effect, dit kan de belegger terugvinden in het beleggingsprogramma. Door de hefboom wordt het beleggen voor studenten ook mogelijk, omdat ze kunnen beleggen met een kleine inleg. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect weergegeven.

Hefboom

Figuur 1: Fictief handelen – Voorbeeld van het hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Aanleiding om te beleggen

Om te beleggen is het van belang om een aanleiding te hebben. Beleggen zonder aanleiding kan grote risico’s met zich meebrengen. Beleggen met een aanleiding kan de kans op het realiseren van winst vergroten. Om een aanleiding te vinden gebruiken beleggers vaak beleggingsmethodes. Twee bekende beleggingsmethodes zijn de technische- en fundamentele analyse. Beide beleggingsmethodes worden hieronder nader toegelicht.

Beleggingsmethodes

De fundamentele analyse wordt door veel ervaren beleggers gebruikt. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven of andere effecten. Recente ontwikkelingen kunt u terugvinden in het beursnieuws, deze ontwikkelingen kunnen positief of negatief zijn. Aan de hand hier van kan worden besloten om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Bij een negatief nieuwsbericht speculeren wij vaak op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf minder populair zullen worden onder de beleggers, waardoor de koers zal gaan dalen. Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen populairder zullen worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen.

Bij de technische analyse wordt er niet gekeken naar de recente ontwikkelingen, maar wordt de geschiedenis van de koers bestudeerd. Aan de hand hier van wordt een voorspelling gedaan met betrekking tot het koersverloop.

Risico’s

Het is van belang om te weten dat CFD beleggen aanzienlijke risico’s met zich mee brengt. Door het hefboomeffect kan een belegger meer winst realiseren, maar ook meer verliezen. De hefboom vergroot de inlegwaarde, waardoor een belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Kortom, de belegger kan meer winst realiseren maar ook meer verliezen. Bij CFD beleggen kunnen beleggers gebruikmaken van twee handige functies, de profit call en stop loss functies. Met de profit call kan een belegger zijn gewenste rendement instellen. Als de koers dit punt bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. Met de stop loss functie kan een belegger instellen wat hij maximaal bereid is te verliezen met de belegging. Als de koers dit aangegeven punt bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. Op deze manier kan een belegger risico’s tijdens het beleggen beperken.

Aandelen voor dummies – Fictief handelen

Wilt u ook daytraden leren? Met de daytrading cursus kunt u zelf leren daytraden. Deze cursus bestaat uit zes hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. In deze cursus wordt het CFD beleggen nader toegelicht. Tevens wordt er aandacht besteed aan de mogelijke risico’s die tijdens het beleggen kunnen optreden.

Na het volgen van de daytrading cursus kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de beurs voor dummies methode, oftewel demo beleggen. Met demo beleggen kunt u het beleggen zelf ervaren zonder financieel risico te lopen. Dit is de unieke uitkomst voor beginnende beleggers om het beleggen op een veilige manier uit te proberen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging