In dit artikel wordt uitgelegd hoe wij een mooi rendement met aandelen Adidas hebben gerealiseerd. Bent u altijd al benieuwd hoe u zelf kunt starten met online beleggen? Dan is dit artikel waarschijnlijk handig voor u. In dit artikel zullen we verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen nader toelichten aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Meer weten over online beleggen? Lees dan verder!

rendement-met-aandelen-adidasv

Online beleggen en offline beleggen

Beleggers kunnen profiteren van de voordelen van online beleggen. Met online beleggen is het mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Daarnaast is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met een kleine inleg op korte termijn. Bij offline beleggen, oftewel de traditionele manier van beleggen is dit niet mogelijk. Bij beleggen via een bank of beleggingskantoor is het voor beleggers niet mogelijk om te beleggen met een kleine inleg of op korte termijn. De hefboomwerking zorgt erbij online beleggen voor dat beleggers kunnen beleggen met een grotere inlegwaarde.

Beleggen met een kleine inleg

De hefboomwerking zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een kleine inleg. De inleg van de belegger wordt vergroot door de hefboom met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het soort effect. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomwerking geïllustreerd.

hefboomeffect

Figuur 1. Rendement met aandelen Adidas – Voorbeeld hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen met een inleg van 50 euro, de hefboomfactor is 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 500 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Rendement met aandelen Adidas: Nieuwsbericht

Voordat een belegger besluit om een beleggingspositie te openen wordt er eerst gezocht naar een aanleiding om te beleggen. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Dit is een beleggingsmethode waarbij wordt gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven.

Op 3 november kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Adidas. In het bericht wordt aangegeven dat Adidas zijn omzet en winst in het derde kwartaal flink heeft zien stijgen. Dat is uitstekend nieuws over de financiële situatie van Adidas. Dit was onze aanleiding om te speculeren op een koersstijging Adidas.

adidas-aanleiding

Figuur 2. Rendement met aandelen Adidas – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Rendement met aandelen Adidas: Positie openen

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van de twee functies in het beleggingsprogramma. Wij hebben met de profit call en stop loss functies een gewenst rendement en een maximaal verlies ingesteld.

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 135 euro en de hefboomfactor bij Adidas is 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (135 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.350 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 10 aandelen Adidas. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd.

adidas-koersverloop

Figuur 3. Rendement met aandelen Adidas – Koersverloop van de belegging. Klik om te vergroten. 

Rendement met aandelen Adidas: Positie sluiten

Eerder werd aangegeven dat wij gebruik hebben gemaakt van de profit call en stop loss functies. Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het aangegeven rendement had bereikt van 23%. Wij hebben met deze belegging een winst van 30,80 euro gerealiseerd, dat is een uitstekende winst binnen een korte beleggingstijd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

adidas-resultaat

Figuur 4. Rendement met aandelen Adidas – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Online beleggen leren en oefenen

Wilt u meer leren over online beleggen, de verschillende beleggingsmethode of andere aspecten met betrekking tot online beleggen? Dan kunt u gebruik maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt het online beleggen uitgelegd en de bijbehorende basisaspecten. Hieronder worden de hoofdstukken van deze cursus beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Belangrijke begrippen voor beginnende beleggers

Hoofdstuk 2. Hoe werken CFD’s?

Hoofdstuk 3. Op welke manier kan ik winst maken met CFD beleggen?

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met handelen in CFD’s

Begin na de cursus met demo beleggen om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Dit is een ultieme manier om het beleggen te leren in de praktijk. Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4345235/adidas-boekt-jaar-verwachting-record-.html