Wilt u beleggen? Dan is de beleggingsmethode short gaan iets een die interessant kan zijn. Met deze methode was het voor ons mogelijk geld te verdienen aan een koersdaling. Omdat dalingen op de beurs soms stijl zijn doordat bedrijven hard vallen, kan de winst snel oplopen. Niets is zeker in de wereld van beleggen, maar dit onze ervaring. Zo verdienden wij in een tijdsbestek van nog geen kwartier ruim 300 euro op een daling van de koers van Vopak. In dit artikel maken wij u deelgenoot van;

  1. hoe wij 300 euro winst maakten in 15 minuten
  2. en beschrijven wij hoe u zelf kunt beginnen.

Short gaan

Winst maken op een koersdaling is voor mensen een raar verschijnsel. Wij zullen het daarom eerst aan u uitleggen voor wij uitweiden over onze succesvolle belegging. Short gaan wordt mogelijk gemaakt door een broker. Dit is een instelling die handelt in aandelen en daarom veel aandelen in bezit heeft. Naast de handel laat de broker zijn klanten short gaan op, let op, zijn aandelen. De klant verkoopt dan als het ware zijn aandelen om ze op een later moment voor een lagere prijs terug te kopen. Het verschil tussen de verkoopprijs en de nieuwe aankoopprijs is winst voor de klant.

Succesvol short gaan

Op deze manier gaan wij regelmatig short op aandelen. De methode die wij hiervoor gebruiken is een simpele: zoek een reden voor een abrupte koersdaling en ga short op het desbetreffende aandeel. Voorbeelden van succesvolle ‘shorts’ zijn SNS Reaal en KPN. Beide bedrijven waren flink in het nieuws door slechte resultaten. Wij verwachtten hierdoor een koersdaling en pakten flinke winsten.

Vandaag verdienden wij op dezelfde manier geld. Wij lazen het nieuws dat beleggers de vandaag gepubliceerde vooruitzichten voor 2013 van Vopak negatief opvatte. Zij hadden op meer gehoopt. Voor ons was dit een reden om short te gaan op Vopak.

vopak

Figuur 1, nieuwsbericht short gaan snel geld verdienen. Klik om te vergroten.   Bron: deaandeelhouder.nl        

Voorbeeld short gaan Vopak

Wij openden daarom het gratis programma van de broker en zochten naar Vopak. Na dit gevonden te hebben bepaalden wij onze inleg. Wij zetten 999 euro in op een koersdaling Vopak. De broker vermenigvuldigde vervolgens onze inleg met tien. Dit doet de broker om short gaan extra aantrekkelijk te maken.

Ons verdienmodel is vervolgens het volgende:

Het grote aandelenpakket (onze inleg X 10) is afhankelijk van de koers van Vopak. Bij de start is het aandelenpakket 9.996 waard maar door de koersverandering verandert deze waarde. Wij gaan short dus verwachten een koersdaling. De waarde die het grote aandelenpakket nu verliest, is onze winst.

vopak grafiek

Figuur 2, grafiek short gaan snel geld verdienen. Klik om te vergroten.                    

Wij starten onze belegging om 9:01, zoals u kunt zien in het onderstaande resultaat. Om 9:15 had het aandelenpakket een waarde van 9.659 euro, een waardeverlies van 306 euro. Wij besloten te stoppen en stopten naast onze inleg ook nog eens 306 euro extra in onze zak. U kunt het resultaat zien in de onderstaande figuur.

resultaat short gaan snel geld verdienen

Figuur 3, resultaat snel geld verdienen short gaan. Klik op figuur om te vergroten.        

Zelf short gaan proberen?

Kortom, door simpel na te denken kan het mogelijk zijn om te profiteren van wisselingen op de beurs. Althans, wij hebben het laten zien dat het voor ons werkte. We willen u, als u het zelf proberen gaat, één ding in bijzonder meegeven: onthoud deze spelregel; zoek eerst een aanleiding en ga dan pas short!

Wilt u nu ook short gaan en zo snel geld verdienen? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma van de broker waar ook wij mee beleggen.

TIP 1: u kunt het programma ook eerst proberen. U download dan ook het programma maar gebruikt het in de demodus; u ontvangt dan een gratis startkapitaal van 20.000 euro en kunt hiermee beleggen zonder een risico te lopen.

TIP 2: geen enkele methode zal 100% werken in de praktijk. Het is dus van belang dat u veel oefent en leert van uw fouten. Ook is een voordeel dat u hiermee veel veelvoorkomende risico’s zelf ervaart en aangezien oefenen gratis is u beter voorbereid bent voor de echte praktijk.

Wilt u door short gaan? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma.

Bron: http://deaandeelhouder.nl/news/2013/3/1/beursblik_resultaten_vopak_in_lijn_outlook_teg/