Wilt u ook in aandelen Snap beleggen? Snap is het moederbedrijf van het sociale netwerk Snapchat. Snapchat, iedereen kent het nieuwe en populaire sociale netwerk. Steeds meer mensen maken gebruik van Snapchat. Vanaf nu is het ook mogelijk om te beleggen op dit populaire sociale netwerk. Vanaf donderdag 2 maart 2017 is Snapchat officieel naar de beurs gegaan. Wij besloten om te beleggen op Snapchat, aan de hand van een beleggingsvoorbeeld zullen we uitleggen waarom wij hebben belegd op een koersstijging. Meer weten over handelen in aandelen of over de mogelijkheid om te handelen in Snapchat? Lees dan verder!

In aandelen Snap

Met een beleggingsprogramma beleggen in Snap

Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma handelen in verschillende beleggingsinstrumenten zoals aandelen, grondstoffen, indices en valuta. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheid om te handelen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Snap, het moederbedrijf van Snapchat, is vanaf 2 maar 2017 ook een beursgenoteerd bedrijf. Dat betekent dat beleggers hier nu ook in kunnen beleggen.

Verschillende online beleggingsprogramma’s

Er zijn verschillende online beleggingsprogramma’s beschikbaar. Het ene beleggingsprogramma is voornamelijk gericht op de handel in valuta en de andere op de handel in aandelen. Daarnaast zijn er ook beleggingsprogramma’s beschikbaar waarbij het mogelijk is om te beleggen in meer verschillende soorten beleggingsinstrumenten. Als u besluit om alleen te beleggen in valuta is het misschien makkelijker om gebruik te maken van een beleggingsprogramma die hierop gespecialiseerd is. Overigens is het van belang om altijd de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen van de verschillende beleggingsprogramma’s. Op deze manier kunt u erachter komen welke aanbieder het beste bij uw wensen past.

CFD beleggen – Online beleggen

Veel mensen vragen zich af waar de term CFD beleggen voor staat. CFD beleggen is een andere benaming voor online beleggen. Veel beleggers gebruiken de term CFD beleggen. CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference. Bij deze beleggingsvorm kan de belegger winst realiseren met een goede voorspelling van het koersverloop. De aanbieder van een beleggingsprogramma wordt ook wel een broker of tussenhandelaar genoemd.

Beleggers hebben winst gerealiseerd bij een goede voorspelling van het koersverloop. In dat geval ontvangen beleggers het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de tussenhandelaar. Daarnaast is het ook mogelijk om te maken te krijgen met een verlies. Bij een verkeerde voorspelling van het koersverloop heeft de belegger te maken met een verlies. De belegger dient in dit geval het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de tussenhandelaar te betalen.

In aandelen Snap beleggen: Nieuwsbericht

Zoals eerder werd aangegeven is het moederbedrijf van Snapchat op 2 maart 2017 officieel naar de beurs gegaan. Zoals verwacht werd hierover een bericht op het online beursnieuws gepubliceerd. Aan de hand van dit bericht besloten wij om een beleggingspositie te openen. In het bericht wordt aangegeven dat het moederbedrijf van Snapchat, Snap, door de beursgang meer geld wil ophalen om verder te groeien. Daarbij wordt aangegeven dat Snap ruim 40 procent hoger opent bij de beursgang. Dat is uitstekend nieuws over het sociale netwerk. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Snap.

Snap nieuwsbericht

Figuur 1. In aandelen Snap beleggen – Aanleiding om te beleggen. Klik om te vergroten.

In aandelen Snap beleggen: Beleggingspositie openen

Aan de hand van het nieuwsbericht besloten wij om een beleggingspositie te openen met een inleg van 120,57 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in Snap is 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (120,57 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.205,57 euro, dit werd onze nieuwe inlegwaarde. Met deze nieuwe en hogere inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Snap. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers na het openen van de beleggingspositie direct begon te stijgen.

Snap koersverloop

Figuur 2. In aandelen Snap beleggen – Koersverloop van de belegging. Klik om te vergroten.

In aandelen Snap beleggen: Beleggingspositie sluiten

Overigens is het van belang om te weten dat beleggers risico’s tijdens het beleggen kunnen beperken door gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma. Met de profit call functie kunnen beleggers een gewenst rendement instellen. Als de koers dit punt bereikt wordt de beleggingspositie automatisch gesloten en heeft de belegger winst gerealiseerd. Met de stop loss functie kunnen beleggers een maximaal verlies instellen. Als de koers in dit geval komt tot het aangegeven punt, wordt de beleggingspositie ook automatisch gesloten. In dit geval heeft de belegger te maken met een maximaal verlies.

In dit voorbeeld werd onze beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 39%. Dat is een uitstekend rendement! Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat wij een premie hebben betaald van 0,32 euro. Deze premie moesten wij betalen, omdat wij de beleggingspositie niet binnen één beursdag hadden gesloten.

Snap resultaat

Figuur 3. In aandelen Snap beleggen – Beleggingsresultaat Snap. Klik om te vergroten.

Leren beleggen met een beleggingsprogramma

Voor veel beginnende beleggers is het verstandig om gebruik te maken van een cursus beleggen. Door gebruik te maken van een cursus beleggen kunnen beleggers snel kennis op doen inzake online beleggen. In de cursus wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van online beleggen en waar rekening mee moet worden gehouden. Deze cursus is geheel gratis en bestaat uit zes hoofdstukken.

Na de cursus beleggen kunnen beginnende beleggers het beleggen oefenen in de praktijk met het beleggingsspel. Bij het beleggingsspel ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen. Beleggers kunnen onbeperkt oefenen in het beleggingsspel.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/internet/4509492/moederbedrijf-snapchat-opent-ruim-40-procent-hoger-bij-beursgang.html