U wilt beginnen met beleggen, maar wat zijn opties?

U kunt natuurlijk niet beginnen met beleggen zonder  het naadje van de kous te weten. Dat houdt in dat u ook familiair moet zijn met alle begrippen in de beleggingswereld. Het kan geen kwaad om daarom de basis van het nieuwe beleggen nog eens te behandelen. Opties staan aan de basis van alle financieel derivaten, in dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

Uitleg Opties

Het woord opties komt natuurlijk veel voor in de beleggingswereld, denk maar aan een zegswijze als opties schrijven. Wat is eigenlijk opties schrijven? Put-opties schrijven kan een methode zijn om uw eigen voordeel te creëren bij het kopen van aandelen.  Stel u was sowieso van plan een x aantal aandelen te kopen. Dan kan het geen kwaad om een put-optie te schrijven voor een bedrag onder de actuele koers van dat aandeel. Zodra de prijs daalt heeft u namelijk de garantie dat u dat aandeel voor een lagere prijs kan kopen, als de prijs zal stijgen heeft u nog steeds het recht op het kopen van het aandeel op de door u afgesproken prijs.

Opties als rendement garantie

Opties kunnen ook uitstekend werken als buffer tegen al te grote verliezen. Stel u ziet dat bepaalde aandelen in uw portefeuille dalen. Het kan dan een idee zijn om call-opties te schrijven. U geeft uzelf dan het recht om de aandelen te verkopen voor de actuele koers. Wanneer dan, zoals u heeft verwacht, de aandelen minder waard worden behoud u het recht om de aandelen te verkopen voor de hogere eerdere prijs.

Beleggingstips

Een belangrijke beleggingstip is dan ook om altijd te kijken naar de mogelijkheden van opties. Het is een heel handzaam en veilige methode om aandelen die u heeft te beschermen of aandelen die u toch wilde kopen voor een lager bedrag te kunnen kopen. Het echte geld, en de hogere risico’s zitten echter in het schrijven van opties op aandelen die u zelf niet bezit of wil bezitten. Op deze methode kan het mogelijk zijn om op korte termijn met een relatief laag bedrag hoog rendement halen, voor een hoger risico. Kijk eens naar de mogelijkheden van CFD’s bijvoorbeeld bij Plus500, eToro of Markets.com