Wilt u in trackers beleggen? Lees dan dit artikel en begin direct. Beleggen in Trackers is een nieuwe beleggingsmethode die in populariteit stijgt. Via deze site kunt u binnen vier minuten, gratis beginnen met beleggen in trackers.

trackers beleggen

Wat zijn trackers?

In Amerika worden trackers, ETF’s genoemd. De volledige naam van een ETF, is een Exchange Traded Fund. Een ‘fund’ is de Engelse vertaling van het Nederlandse ‘fonds’. Een tracker is een fonds, omdat een tracker een bepaalde index volgt. Een waardestijging van een index, is daardoor nagenoeg dezelfde als die van de tracker.

Kortom, een tracker hoort bij een index. Dit kan een gewone index zijn, als de Amsterdamse AEX, maar ook een bijzondere die alleen voor trackers bestaat, zoals de goudindex.

Een index is een verzameling van koersen, ook wel een ‘mandje’ genoemd. In het geval van de AEX bestaat dit mandje bijvoorbeeld, uit de 25 grootste beurs genoteerde bedrijven uit Nederland. Hoewel de goudindex wat ongewoner is, blijft het principe hetzelfde. De goudindex is namelijk een verzameling van enkele goud gerelateerde koersen.

Voordelen van in trackers beleggen

Investeerders die beleggen in een index doen dit, omdat zij op deze manier het risico spreiden. Hun winst is in dit geval niet meer afhankelijk van één koers, maar van 10, 25 of zelfs meer koersen.

Het is dan niet erg als één of twee van de 10 koersen het op een dag verliezen, zolang de andere koersen het maar stijgen. De keerzijde hiervan is, dat een trackers weinig kans hebben op een ongewone positieve uitschieter en daarmee een uitzinnig rendement want de koers van een tracker, blijft een gemiddelde. Een belegger moet altijd een keuze maken tussen deze twee kanten, risico spreiding en rendement. Hoewel de tracker neigt naar risicospreiding, is de tracker toch een mooie uitkomst. Wij zullen uitleggen waarom.

Trackers beleggen voor een hoog rendement

Trackers kunnen toch zorgen voor een flink rendement door middel van een hefboom. Dit is een beleggingsmethode waarbij de belegger met een aandelenkapitaal handelt, dat hij maar voor een deel gefinancierd heeft. Wanneer een belegger via een hefboom met trackers handelt, is deze hefboom 13. Een belegger hoeft in dit geval maar een dertiende deel van de waarde van zijn ETF’s te betalen.

Het voordeel van een hefboom is het best te illustreren met een voorbeeld.

Henk Bovenberg wilt beleggen in trackers. Omdat hij naast de spreiding van risico, ook kans wil maken op een mooi rendement, besluit hij dit te doen via een hefboom. Zijn inleg is 500 euro en hij wil hiermee goudtrackers kopen. Omdat hij met een hefboom belegt, opent hij zodoende een positie met een waarde 6.500 euro (500 x 13). De koers stijgt de volgende twee dagen met 4%. Zijn positie wordt hierdoor 260 euro meer waard (6.500 x 0,04). Hij stopt en krijgt 760 euro terug. Zijn inleg van 500 euro plus de 260 euro winst. Een rendement van 52%.

Gratis proberen met software

Het andere deel van de positie wordt door een broker gefinancierd. Deze broker is de verstrekker van de software waarmee u via een hefboom, kunt tracker beleggen. Deze software is via deze site gratis te downloaden.

De software heeft een heel groot voordeel. In de software zit namelijk naast de werkelijke modus, ook een oefen-modus ingesloten. Hierin kunt u met echte trackers handelen, maar met fictief geld. Op deze manier kunt u in trackers beleggen eens uitproberen zonder een financieel risico te lopen. Een geweldige kans.

Tot slot kunt u op deze site, ook een ervaring met in trackers beleggen lezen. U moet hiervoor klikken op de volgende link:

https://www.beginbeleggen.nl/leer-van-praktijkervaringen/met-450-euro-beleggen-in-goud-zorgt-voor-20-rendement

Hieronder ziet u een screenshot van de software waarmee u in trackers beleggen kunt.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, trackers beleggen. Klik op afbeelding om te vergroten

Wilt u in trackers beleggen vrijblijvend eens proberen? Klik dan op deze link.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tracker_(beleggen)