Niet elke belegger wil tegenwoordig nog actief bezig zijn met zijn beleggingen, veel beleggers hebben minder vertrouwen in de markt door de meest recente beurscrisis. Niet verwonderlijk dus dat het beleggen in index Trackers steeds populairder wordt. Wat zijn Trackers en hoe valt hier rendement mee te halen?

Wat zijn Trackers?

Trackers volgen een index,  online brokers die in Nederland opereren hebben bijvoorbeeld Trackers die de AEX index volgen om aan de interesse van de Nederlandse beleggers te voldoen. Het is namelijk vaak verstandig om te beleggen in lokale beleggingsproducten, een belegger weet over het algemeen daar toch wel het meeste van de economische sfeer in zijn eigen land.  Doordat  de hele financiële focus echter ook ligt op de Dow Jones, de Nasdaq en de S&P500 of de Nikkei is het voor Nederlandse beleggers ook goed mogelijk om met kennis en zekerheid zich aan te sluiten bij trackers van deze indexen.

Hoe werkt een AEX tracker?

Een AEX tracker is eigenlijk een tracker die de koersontwikkeling van Nederland 25 belangrijkste en voronamelijk kapitaalkrachtigste beursgenoteerde ondernemingen volgt. Het is dus eigenlijk een soort indexbeleggen. De koers van de tracker volgt namelijk op de voet de koers van de AEX index zelf. De tracker is eigenlijk een soort beleggingsfonds. Een andere benaming van een Tracker is dan ook een ETF, Exchange Traded Funds.

Voordeel van beleggen in trackers

Trackers zijn doordat ze werken via geavanceerde beurs software vrij voorspelbaar, het is niet afhankelijk van menselijke fouten. Er zijn geen beurs analisten die proberen de markt te verslaan bijvoorbeeld Een Tracker volgt nauwgezet de index waar deze aan gekoppeld is. Een belegger kan op deze manier dan ook nooit meer verliezen dan de gemiddelde belegger op de AEX omdat het juist het gemiddelde volgt.

Mogelijk rendement Trackers

Trackers kunnen ook nog eens bijzonder rendement behalen als de index het goed doet. Dat kan op een dag behoorlijk oplopen. In 2008 zijn er bijvoorbeeld maar liefst 2 dagen geweest waarin de AEX steeg met maar liefst 10%. Op dergelijke dagen zou een ervaren belegger een grote slag kunnen slaan en duizenden euro’s binnen halen op een dag.

Probeer zelf eerst eens te beleggen met Trackers door middel van een demo-account bij een van onze partners. Op deze  pagina hebben we drie verschillende brokers met elkaar vergeleken zodat u zelf kan bepalen welke broker u aanspreekt.