Als u wilt beginnen met beleggen is het belangrijk om de verschillende beleggingsproducten te begrijpen. Zeker voor de particuliere belegger die met een relatief klein kapitaal geld wil verdienen is dat essentieel. Vaak zijn de beleggingsinstrumenten waarvan een online belegger gebruik van maakt iets exotischer van aard en ook meer risicovol. Dit zijn de beleggingsinstrumenten die werken met een hefboom, waarbij met een klein bedrag mogelijk een grote winst of verlies is te boeken.

Wat zijn ING sprinters of ABN Amro Turbo’s?

ABN Amro Turbo’s en ING sprinters zijn eigenlijk CFD’s. CFD staat voor Contract For Difference. Het zijn instrumenten waarbij beleggers mogelijk geld verdienen door te speculeren op een prijsstijging of daling van een onderliggende waarde. Het verschil in prijs tussen het kopen en verkopen van het beleggingsproduct bepaald de winst. Het verschil bij ING sprinters en ABN Amro Turbo’s is dat deze CFD’s geregistreerd zijn onder de naam van de twee banken. Daarnaast is het verschil marginaal anders.

Verschil CFD of ABN Amro Turbo, ING Sprinter

Het belangrijkste verschil tussen de ABN Amro Turbo, ING Sprinter en CFD’s zijn de voorwaarden. De ABN en de ING hebben bij de Turbo en de Sprinter een vaste stop loss, ook bepalen ze het termijn van de Turbo en de Sprinter zelf. U mag de CFD positie niet langer vasthouden dan  de ABN of ING toestaat. Dat houdt in dat u minder vrijheid heeft wat het online beleggen betreft.

Oefenen met CFD’s

Als u eens wilt oefenen met CFD’s dan is het verstandig om een gratis account bij een broker te openen. Dat zijn demo accounts waarbij u gratis gebruik kan maken van de webtrader van de broker. Zo leert u gratis beleggen en zult u een beter beeld krijgen wat het betekent om te beginnen met beleggen. Klik hier om de verschillende brokers te vergelijken.